Ludovic Orban: S-a amânat intrarea în vigoare cu două luni a Legii salarizării şi care se va amâna la "calendele greceşti"

Publicat: Miercuri, 18 Octombrie 2017 17:31 // Actualizat: Miercuri, 18 Octombrie 2017 17:31 // Sursa: romaniatv.net

Liderul PNL Ludovic Orban a acrimat miercuri, în Parlament, că Liviu Dragnea „şi-a bătut joc” şi a minţit, promiţându-le oamenilor o creştere a pensiilor şi adoptarea unei noi legi de la 1 octombrie 2018. Orban a afirmat că Dragnea a minţit şi în privinţa Legii salarizării, care s-a amânat cu două luni şi care se va amâna la „calendele greceşti”.

Dragnea recunoaşte cu nonşalanţă că a minţit. Că şi-a bătut joc de părinţii şi bunicii noştri în campania electorală, promiţându-le creşterea pensiilor, promiţându-le adoptarea unei noi legi a pensiilor de la 1 octombrie. (...) Dragnea recunoaşte că a minţit şi în privinţa Legii salarizării. S-a amânat intrarea în vigoare cu două luni şi cel mai probabil se va amâna la calendele greceşti, pentru că, oricât ar încerca PSD să înscrie în partid instituţiile statului, economia reală, economia românească refuză cu obstinaţie să se înscrie în PSD, să-şi ia carnet de PSD şi se manifestă liber, aşa cum se manifestă orice economie”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL cere Guvernului să renunţe la transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

În condiţiile în care s-a amnat aplicarea Legii salarizării, în condiţiile în care nu va intra în vigoare de la 1 octombrie 2018 Legea pensiilor, somăm Guvernul să renunţe la transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, să renunţe la acest hocus-pocus fiscal bugetar la care vrea să apeleze pentru a încerca să umple găurile în buget pe care le-au creat prin măsurile fanteziste pe care le-au luat”, a adăugat Orban.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat miercuri, la Parlament, că legea pensiilor nu va intra în dezbatere parlamentară în 2017 deoarece este un act normativ extrem de complicat şi de stufos, menţionând însă că punctul de pensie va creşte la 1.100 de lei începând cu 1 iulie 2018.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coalitia de guvernare Legea salarizării Ludovic Orban PNL
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7729
RON
22 Nov
noapte 1 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H