Ludovic Orban sare în apărarea lui Lucian Bode, după accident: Nu are niciun fel de răspundere, nu a fost la volan

Ludovic Orban îi ia apărarea ministrului Transporturilor, după accidentul în care a fost implicat. Premierul precizează că Lucian Bode nu are niciun fel de răspundere, deoarece nu se afla la volan. Mai mult, Orban nu ia în calcul schimbarea din funcţie a ministrului. 

RomaniaTV.net
04 sept. 2020, 11:59
Ludovic Orban sare în apărarea lui Lucian Bode, după accident: Nu are niciun fel de răspundere, nu a fost la volan

„Trebuie să cunoașteți legislația în domeniu, trebuie să cunoașteți activitatea dlui Bode, care rareori a apelat la transportul cu mașina SPP. El a utilizat mașina de la Ministerul Transporturilor. Atunci când ești într-o mașină SPP comunici doar destinația și ora la care trebuie să ajungi. Demnitarul nu are nicio putere de a dicta echipei SPP viteza și conduita în trafic.

Din punctul meu de vedere nu cred că… eu cred că activitatea unui ministru trebuie evaluată după rezultate, iar rezultatele se văd, sunt vizibile. (…) Am avut o discuție cu dl. Bode. Nu am discutat despre schimbare. Nu are niciun fel de răspundere: nu a fost la volan, nu a impus ritmul de deplasare, nu a avut practic niciun fel de răspundere directă în acest eveniment. Nu cred că pe un accident se poate lua o decizie pe mandatul de ministru”, a spus Ludovic Orban. 

Ministrul Transportului, Lucian Bode, spune că a comunicat SPP că nu se grăbește, iar în momentul accidentului se afla pe bancheta din spate, unde se odihnea. 

Reamintim că Lucian Bode a fost implicat într-un accident pe DN7, în zona localităţii Drăganul din judeţul Argeş. Maşina ministrului a circulat pe contrasens pentru a depăşi o porţiune aglomerată, deşi depăşirea nu este permisă în zona respectivă. Ulterior a lovit frontal un autoturism care a venit din sens opus.

Citeşte şi Raluca Turcan, despre accidentul ministrului Bode: „S-a exagerat destul de mult în privinţa accidentului ministrului Transporturilor”