Ludovic Orban, scrisoare de la două asociaţii din Iaşi: "Cum se potriveşte vopsirea în galben a lui Chirica cu promisiunile PNL?"

Publicat: Marţi, 25 Februarie 2020 17:50 // Actualizat: Marţi, 25 Februarie 2020 17:50 // Sursa: romaniatv.net

Două asociaţii civice din Iaşi i-au transmit liderului liberal Ludovic Orban, printr-o scrisoare deschisă, că aducerea lui Mihai Chirica în PNL este "o soluţie arbitrară, discreţionară şi neprincipială", impusă de la Bucureşti. "Cum se potriveşte vopsirea în galben a lui Chirica cu promisiunile PNL şi ale preşedintelui Iohannis că vor scăpa România de pesedişti?”, s-au întrebat reprezentanţii asociaţiilor.

Asociaţiile Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei şi RESET din Iaşi i-au adresat liderului PNL Ludovic Orban o scrisoare deschisă în care susţin că susţinerea acordată de liberali primarului Mihai Chirica ridică semne de întrebare, în condiţiile în care "administraţia Chirica este una dezastruoasă pentru Iaşi"

"Oraşul s-a dezvoltat haotic, este în topul poluării, a permis unor dezvoltatori imobiliari abuzuri de neimaginat într-un oraş modern şi condus după lege. Edilul nu-şi poate justifica averea, şi-a mascat vile şi proprietăţi pe numele fratelui sau propriului copil de 11 luni, are o cunoscută relaţie cu o companie de construcţii care câştigă majoritatea lucrărilor scoase la licitaţie de primărie, a ratat majoritatea proiectelor care se puteau realiza cu bani europeni, a fost condamnat pentru afirmaţii rasiste, a refuzat să pună pe ordinea de zi a Consiliului Local chiar iniţiative liberale", se arată în scrisoarea transmisă de cele două asociaţii civice ieşene, citată de News.ro.

Citeşte şi: Mihai Chirica va candida pentru Primăria Municipiului Iaşi sub sigla PNL. Marius Bodea: "Este o decizie care mă mâhneşte profund"

Reprezentanţii celor două asociaţii îl întreabă pe Ludovic Orban ce câştigă Iaşiul prin această mutare politică pe care au catalogat-o drept o "manevră scandaloasă".

"Ce veţi face când – şi nu este deloc improbabil – viitorul primar PNL Chirica va fi chemat la DNA pentru toate abuzurile din ultimii cinci ani? Ce ne veţi spune atunci? Ce procentaj de voturi credeţi că va lua PNL Iaşi în alegerile locale şi generale după această manevră dispreţuitoare la adresa întregului oraş? Dacă procentele din sondaje reprezintă singurul criteriu după care sunt desemnaţi candidaţii PNL la alegerile locale, ne-am putea aştepta să o susţineţi, de ce nu, pe Gabriela Firea la Bucureşti? Cum se potriveşte „vopsirea” în galben a lui Mihai Chirica cu promisiunile repetate ale PNL şi ale preşedintelui Iohannis că vor scăpa România de pesedişti? Cum credeţi că sunteţi privit de întreaga ţară, acum, când vă impuneţi cu forţa un moft ce va avea repercusiuni grave asupra dezvoltării unui mare oraş al acestei ţări?", mai arată în aceeaşi scrisoare reprezentanţii celor două asociaţii civice din Iaşi.

Semnatarii scrisorii sunt de părere că, prin acest demers, Iaşiul este condamnat la stagnare, iar "Capitalei Moldovei i se impune iarăşi o soluţie arbitrară, discreţionară şi neprincipială".

“Domnule Orban, pe 24 ianuarie la Iaşi, nemulţumit că eraţi huiduit de câţiva participanţi la adunare, i-aţi numit batjocoritor adepţii lui Vogoride, cel care a măsluit alegerile şi urmărea să impună, prin forţa poziţiei de caimacam pe care o avea, o altă linie politică în contextul dezbaterilor pentru unirea celor două Principate. Şi dacă vorbim de arbitrar, forţă, abuz şi dispreţ – cine e acum Vogoride, domnule Orban?“, susţin în finalul scrisorii deschise reprezentanţii asociaţiilor civice Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei şI RESET.

Citeşte şi: Ludovic Orban îl susţine pe Mihai Chirica, dacă Biroul Judeţean al PNL îl propune să candideze la primărie

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Iaşi Ludovic Orban Mihai Chirică PNL
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8278
RON
09 Apr
noapte 6 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H