Ludovic Orban se delimitează de Florin Cîţu în războiul pentru şefia PNL. A refuzat să detalieze ce prevede PNRR privind pensionarea anticipată. „Să vă adresaţi premierului”

Ludovic Orban a declarat, joi, că îşi propune să facă o "campanie pozitivă" pentru a câştiga din nou conducerea PNL. Cu toate acestea, preşedintele Camerei Deputaţilor a început să se delimiteze de Florin Cîţu. Dacă până acum era un promotor al măsurilor Guvernului, liderul liberal a refuzat să dea detalii despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), recomandând să fie adresate întrebări premierului Cîţu.

03 iun. 2021, 14:33
Ludovic Orban se delimitează de Florin Cîţu în războiul pentru şefia PNL. A refuzat să detalieze ce prevede PNRR privind pensionarea anticipată. „Să vă adresaţi premierului”

Ludovic Orban se delimitează de Florin Cîţu. Liderul liberal a subliniat că obiectivul său este „să câştige PNL”.

„Am anunţat de la începutul campaniei că voi face o campanie pozitivă, care este bazată pe de o parte pe ceea ce am reuşit ca preşedinte al PNL în acest moment, dar în care voi prezenta obiectivele şi mijloacele prin care urmăresc atingerea obiectivelor pe care le voi defini pentru PNL. Florin Cîţu este colegul meu de partid, este prim-ministru PNL. Chiar dacă suntem în competiţie, va fi o competiţie de proiectele, o competiţie în care fiecare îşi va prezenta viziunea”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: „Sunt un garant al menţinerii coeziunii în această coaliţiei”

Liderul liberal a refuzat că comenteze dacă Guvernul de coaliţie ar funcţiona mai bine cu Florin Cîţu ca preşedinte al PNL pe motiv că acum ar exista probleme de comunicare pe tema PNRR.

„Am fost şeful echipei de negociere în calitate de şef al PNL. Negocieri care au fost dificile. În urma acestor negocieri am reuşit formarea coaliţiei, învestirea Guvernului şi am reuşit să luăm acele măsuri care trebuiau luate înainte de 1 ianuarie ca să menţinem România credibilă pe plan internaţional şi să împiedicăm derapaje bugetare care să afecteze negativ evoluţia României pe termen mediu şi lung.

După nişte negocieri dificile am convenit asupra PNRR, formă care a fost transmisă la Bruxelles. Va fi în continuare obiectul discuţiilor între Guvernul României şi Comisia Europeană. Am depăşit un moment de criză ca urmare a intervenţiei mele în calitate de preşedintele al PNL. Sunt mai degrabă un garant al menţinerii coeziunii în această coaliţiei”, a precizat Ludovic Orban.

Citeşte şi: Câte economii are şi ce maşină conduce Ludovic Orban. Dezvăluirea făcută de preşedintele PNL

De asemenea, preşedintele PNL nu a vrut să explice dacă ar putea fi eliminată pensionarea anticipată prin PNRR.

„Cunosc exact ceea ce s-a transmis la Bruxelles. Ăsta este textul. Dacă doriţi amănunte suplimentare faţă de conţinutul PNRR, rugămintea mea e să vă adresaţi premierului, fie ministrului Ghinea, fie că este vorba despre o reformă într-un domeniu să vă adresaţi ministrului care conduce portofoliul respectiv.

Am convenit în cadrul coaliţiei asupra câtorva măsuri care sunt prezente aşa cum am convenit. Nu vă dau niciun fel de declaraţii legate de PNRR. Am stabilit în mare structura PNRR, principalele obiective de investiţii pe care le finanţăm.

Mai e mult până la congres. Fiecare dintre noi are ca obiectiv să câştige la congres, iar obiectivul meu este să câştige PNL din acest congres”, a precizat Orban.

Ludovic Orban se delimitează de Florin Cîţu în războiul pentru şefia PNL. „Am adus un suflu nou în PNL”

De asemenean, Orban a amintit că la Congresul PNL vor participa 5.000 de membri ai PNL – primari, viceprimari, preşedinţi de CJ. „Ei vor hotărî cineva va conduce PNL şi care va fi strategia în următorii patru ani”, a explicat fostul premier.

„Eu deja am adus un suflu nou în PNL. Dacă vă uitaţi faţă de momentul în care am fost ales preşedinte PNL au apărut foarte multe feţe noi, de la Siegfried Mureşan la Cristi Băcanu, de la Violeta Alexandru până la Pavel Popescu.

Am fost curajos şi am susţinut candidatura multor tineri. Nu este importantă vârsta preşedintelui PNL, ci cine este, ce concepţie are, ce face. Nu mai pot să mă întineresc pentru că asta e natura, asta e viaţa. Ceasul ticăie şi nu pot să merg decât spre senectute înainte.

Voi menţine aceeaşi deschidere a PNL spre tineri de valoare care vor să intre în viaţa publică, chiar dacă unii dintre cei pe care i-am promovat m-au dezamăgit”, a conchis Ludovic Orban.

Citeşte şi: Alocaţiile copiilor ar putea să nu crească de la 1 iulie. Ludovic Orban: „Asta va fi poziţia noastră”