Ludovic Orban se va vaccina anti-COVID. „Dacă oamenii o să considere necesar să dau un exemplu, eu mă voi vaccina”

Ludovic Orban a anunţat vineri că se va vaccina împotriva infectării cu noul coronavirus. Premierul a explicat că va face acest lucru în funcţie de priorităţile stabilite în strategia de vaccinare, ce urmează să fie făcută publică după şedinţa de Guvern.

04 dec. 2020, 13:42
Ludovic Orban se va vaccina anti-COVID. „Dacă oamenii o să considere necesar să dau un exemplu, eu mă voi vaccina”

Ludovic Orban se va vaccina anti-COVID, dar va respecta priorităţile prevăzute în strategia de vaccinare.

„Dacă oamenii o să considere necesar să dau un exemplu, eu mă voi vaccina, dar există o ordine de priorităţi stabilită prin strategia de vaccinare şi această ordine de priorităţi o voi respecta”, a afirmat premierul la Ministerul Transporturilor, conform Agerpres.

Ludovic Orban explică dacă demnitarii au prioritate la vaccinare anti-COVID

Întrebat dacă demnitarii sunt prioritari în această strategie, premierul a afirmat: „evident că nu”.

„Astăzi, conducerea Comitetului Naţional pentru campania de vaccinare va prezenta strategia de vaccinare şi veţi vedea acolo ordinea de priorităţi”, a completat premierul.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: „Astăzi a fost aprobată strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus. În prima tranşă vom avea în jur de 1 milion de doze”

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut joi o vizită la centrul de vaccinare anti-COVID-19 de la Romexpo, a transmis Administraţia Prezidenţială, după care a avut şi o declaraţie de presă privitoare la strategia de vaccinare, aprobată de CSAT.

„În cadrul ședinței CSAT, a fost aprobată strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus, o campanie de vaccinare care va dura cel puțin câteva luni de zile. Această strategie prevede pașii care se vor face, principiile pe care se bazează și foarte multe alte detalii despre vaccinare”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Un secretar de stat, despre strategia anti-Covid a României: Pentru a controla pandemia, trebuie să se vaccineze aproximativ 13 milioane de români”

România are o strategie de vaccinare împotriva COVID-19, aprobată în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) din 3 decembrie, şi aşteaptă, în ianuarie 2021, autorizarea vaccinurilor şi distribuirea lor de către Uniunea Europenă (UE).

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a declarat într-un interviu pentru Adevărul, legat de strategia anti-Covid a României, că tranşele de doze de vaccin vor fi distribuite de UE fiecărui stat membru în funcţie de procentul de populaţie şi că României îi vor reveni 4,3% din vaccinuri.


loading...