Ludovic Orban: Solicităm demisia premierului Viorica Dăncilă după noua gafă monumentală comisă în vizita din SUA

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat, luni, că partidul său solicită demisia premierului Viorica Dăncilă, în urma declaraţiei privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. 

RomaniaTV.net
25 mart. 2019, 15:12
Ludovic Orban: Solicităm demisia premierului Viorica Dăncilă după noua gafă monumentală comisă în vizita din SUA

„Solicităm demisia premierului Viorica Vasilica Dăncilă după noua gafă monumentală comisă în vizita particulară pe care a efectuat-o în SUA. Declaraţia făcută de prmier generează noi consecinţe negative asupra relaţiilor internaţionale ale României. De câteva luni există o echipă care se bate pentru ca România să obţină statutul de membru nepermanent al Consiliului de Securitate al ONU. Declaraţia dnei Dăncilă aruncă în aer eforturile diplomaţiei româneşti pentru a obţine această poziţie onorantă pentru România”, a declarat Ludovic Orban după şedinţa Biroului Executiv al PNL, potrivit News.ro.

El a maneţionat reacţia imediată, şi anume anularea vizitei unui şef de stat ca urmare a declaraţiilor Vioricăi Dăncilă.

„La nivelul UE, cu siguranţă imaginea României va fi profund afectată, pentru că îi readuc aminte dnei Dăncilă că nu vorbeşte în calitate de persoană particulară, ci în calitate de premier al ţării care deţine preşedinţia Consiliului UE. (…) Aici nu mai e vorba de nedumeriri sau de ridicat din umeri sau de zâmbete condescendente la adresa multiplelor gafe făcute de Dăncilă. Aici nu mai e vorba să confunzi numele diferitelor capitale, de pocirea numelor premierilor din ţări cu care ai relaţii bilaterale. Este vorba de o declaraţie pe un subiect extrem de delicat pe care Viorica Dăncilă nu are nicio calitate să facă astfel de declaraţii, pentru că, în conformitate cu Constituţia României, conducătorul politicii externe, cel care ia deciziile de politică externă este preşedintele României”, a mai declarat liderul PNL.

Ludovic Orban a spus că, probabil această gafă nu s-ar fi produs, dacă DIICOT ar fi cercetat contextul adoptării memorandumului privind mutarea ambasadei.

„Dacă DIICOT ar fi făcut cu adevărat o cercetare cu privire la contextul adoptării şi anunţării publice a memorandumului, poate că o asemenea nouă gafă monumentală făcută de un reprezentant al României nu s-ar mai fi făcut”, a afirmat liderul PNL.

Procurorii DIICOT au clasat dosarul de înaltă trădare, divulgare a secretului care pericliteaza securitatea naţională şi de uzurpare a funcţiei, deschis în urma plângerii penale formulate de liderul PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă.