Ludovic Orban: "Sunt mai mulţi angajaţi la 1 septembrie decât erau la 1 ianuarie, mi s-a părut un miracol"

Publicat: Miercuri, 16 Septembrie 2020 10:24 // Actualizat: Miercuri, 16 Septembrie 2020 10:24 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Ludovic Orban a participat miercuri la conferinţa "Împreună protejăm România", organizată de Grupul de presă MediaUno în parteneriat cu Institutul Național de Statistică, Camera de Comerț Româno-Americană și UGIR-1903, prilej cu care a făcut şi o declaraţie de presă în care a lăudat performanţele guvernului pe care îl conduce.

"M-am uitat, și asta chiar mi s-a părut un miracol, am comparat la data de 1 septembrie numărul de angajați cu contract de muncă și am comparat cu 1 ianuarie, 1 februarie, 1 martie, înainte de izbucnirea crizei economice generate de pandemie. Numărul de angajați e mai mare. La data de 1 septembrie, cred că erau cu peste 2.000 de angajați cu cotract de muncă mai mulți decât la data de 1 ianuarie sau 1 februarie.

În ceea ce privește șomajul, acesta e mai jos de 300.000, chiar dacă el statistic apare altfel. În realitate, cei care sunt evidențiați de ANOFM ca fiind în cadrul calculului ratei șomajului, adică cei care sunt indemnizați și cei care au ieșit din plata indemnizației de șomaj, sunt în jur de 300.000 de români.

Aici ne-am gândit la măsuri active. Am aplicat măsura de plată a 50% din salariul brut, dar nu mai mult de 2.500 de RON pentru trei categorii de angajați care-și găsesc mai greu de muncă: tineri, cei aproape de pensii și românii care și-au pierdut locul de muncă în diaspora, s-au întors acasă și-și caută loc de muncă.

Creșterea salariului în iulie față de iunie. E o creștere de 74 de lei a salariului mediu net și în iunie, comparat cu iunie 2019, am înregistrat o creștere cu aproape 5% cred", a declarat, miercuri, premierul Ludovic Orban.", a spus miercuri Ludovic Orban.

Citeşte şi: Rareş Bogdan prevede un scor ZDROBITOR al liberalilor la alegeri: "Este un moment ASTRAL pentru PNL!"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ludovic Orban miracol salariu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 18 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H