Ludovic Orban: „Teodorovici ar trebui să se trateze. Ponta, nimic nou sub soare, a revenit la mal”

Ludovic Orban a lansat un atac dur la adresa fostului ministru al Finanțelor Eugen Teodorovici, despre care a spus că ar „trebui să se ducă să se trateze”.

17 feb. 2020, 09:16
Ludovic Orban: „Teodorovici ar trebui să se trateze. Ponta, nimic nou sub soare, a revenit la mal”

Eugen Teodorovici a propus o comisie de anchetă în fața căreia ar trebui să se prezinte Florin Cîțu, Ludovic Orban dar și Viorica Dăncilă pentru a explica de ce s-a depășit deficitul pe 2019 și s-au majorat cheltuielile.. Această propunere i-a fost readusă în actualitate premierului demis Ludovic Orban, în timpul unei conferințe de presă, marți, la finalul reuniunii Biroului Executiv al Partidului Național Liberal.

– ”Cine face această propunere?” l-a întrebat pe ziarist Ludovic Orban.

– ”Eugen Teodorovici” a reamintit ziaristul, în conferința de presă.

– ”Deci, eu cred că domnul Eugen Teodorovici trebuie să se ducă să se trateze. El este principalul vinovat. Vă aduceți aminte că s-a emis o Ordonanță de Urgență special ca să permită premierului și ministrului Finanțelor să nu dea declarații pe propria răspundere privind veridicitatea datelor pe baza cărora a fost construit bugerul pe 2019. Și asta ca să scape de răspunderea minciunilor pe care le-au pus la baza construcției bugetare pe 2019. Aceste minciuni au fost relevate cu prisosință. Comisia de anchetă trebuie să o întrebe, într-adevăr, pe Dăncilă, dar mai ales pe el, pentru că el a fost ministru de Finanțe și el a putut să inventeze venituri inexistente și a putut să declanșeze cheltuieli pentru care nu existau resursele financiare necesare”, a răspuns premierul demis Ludovic Orban.

„Niciodată Ponta nu a fost altceva decât un pesedist”

Ludovic Orban a lansat un atac la adresa lui Victor Ponta, vorbind despre alianța PSD – Pro România.

„Această aşa-zisă alianţă exista de mult. Niciodată Ponta nu a fost altceva decât un pesedist. Asta este şi acum. Nimic nou sub soare. A încercat, timp de doi ani, să joace un rol care nu i se potriveşte, de opozant PSD. Astăzi, se arată lipsa de realitate a conduitei pe care a avut-o în ultimii doi ani. A revenit la mal”, a declarat Ludovic Orban.

Orban, despre dizolvarea Parlamentului: Doar astfel se pot organiza alegeri anticipate

Ludovic Orban a anunțat că toate demersurile PNL, din acest moment, sunt pentru a-i permite președintelui Klaus Iohannis să dizolve Parlamentul.

Orban a declarat în cadrul unei conferințe de presă că Partidul Național Liberal va demara toate procedurile pentru a se putea ajunge la dizolvarea Parlamentului și organizarea de alegeri anticipate.

„Numai printr-un Parlament care să susțină toate măsurile de care are nevoie România poate să existe un Guvern care să pună în practică obiectivele fundamentale ale modernizării României. Toate procedurile care se vor derula de acum înainte se vor derula, din punctul de vedere al PNL, doar pentru a atinge acest obiectiv și anume a reuși îndeplinirea condițiilor constituționale care să permită președintelui României dizolvarea Parlamentului și organizarea de alegeri anticipate. (…) Obiectivul negocierilor e unul singur, de a îndeplini condițiile constituționale pentru dizolvarea Parlamentului, doar astfel se pot organiza alegeri anticipate, restul sunt amănunte”, a precizat Ludovic Orban în cadrul unei conferințe de presă.