Ludovic Orban, testat NEGATIV pentru COVID-19. Premierul rămâne în izolare

Premierul Ludovic Orban a primit rezultatul primului test pentru COVID-19. Şeful Executivului a intrat în izolare şi s-a testat după ce moderatorul TV Silviu Mănăstire, în a cărui emisiune a fost invitat zilele trecute, a anunţat că a fost diagnosticat cu COVID-19. Din fericire, rezultatul primului test făcut de premierul Orban este negativ. Cu toate acestea, şeful Executivului va rămâne în izolare până joi şi va repeta testul. Şi primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că s-a testat pentru COVID-19 după ce a intrat în contact cu premierul orban şi mai mulţi miniştri şi aşteaptă rezultatul testului. 

RomaniaTV.net
05 oct. 2020, 13:01
Ludovic Orban, testat NEGATIV pentru COVID-19. Premierul rămâne în izolare

„Rezultatul testului pentru noul coronavirus (COVID-19) în cazul prim-ministrului Ludovic Orban este negativ. Menţionăm faptul că testul a fost realizat la cerere, preventiv, premierul nefiind încadrat într-o definiţie de caz întrucât nu este considerat contact direct al unei persoane diagnosticate pozitiv”, au transmis, luni, reprezentanţii Guvernului într-un comunicat de presă.

Cu toate acestea, Ludovic Orban va rămâne în carantină până joi când va fi din nou testat. În toată această perioadă, şeful Executivului îşi va exercita atribuţiile funcţiei de prim-ministru în izolare şi îşi va desfăşura activitatea fără interacţiune fizică cu alte persoane.

„În cursul zilei de joi premierul va efectua un nou test, la distanţă de 10 zile de la prezenţa în platoul TV în care s-a aflat o persoană care, în cursul zilei de duminică, a fost confirmată pozitiv la testul pentru noul coronavirus”, a mai transmis Executivul.

Ludovic Orban ar putea fi suspect de COVID-19, după ce i-a acordat pe 29 septembrie un interviu jurnalistului Silviu Mănăstire de la B1TV, care, ulterior, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. 

Citeşte şi: Silviu Mănăstire, infectat cu coronavirus: „Am o formă asimptomatică”. Mai mulţi angajaţi B1TV au intrat în izolare

 

Silviu Mănăstire confirmă că are coronavirus

Silviu Mânăstire a anunţat că a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Moderatorul TV a explicat că are o formă ușoară a bolii și este asimptomatic, notează Paginademedia.

„Deocamdată am o formă asimptomatică, în afara de pierderea mirosului și gustului nu am și alte simptome agresive. Am avut invitați mulți la televiziune, a fost campanie electorală și există forma asta pasivă a virusului, se transmite destul de rapid. Asimptomaticii transmit virusul și nu poți să îți dai seamă când l-ai luat. Recomandarea mea este să vă protejați și să respectați la sânge măsurile de protecție.

Odată cu deschiderea activităților, oamenii au venit, au plecat…Repet, poți să respecți reguli și eu l-am respectat, dar dacă e să se întâmplă, se întâmplă. Toate lucrurile trebuie văzute prin respectarea normelor la sânge ca să poți să ajungi în situația să minimizezi infectarea.

Nu am avut niciun simptom. Vineri dimineața am pierdut mirosul și gustul. Dacă vă pierdeți mirosul sau gustul, 90% aveți COVID. Când se întâmplă acest lucru, acea persoană trebuie să se izoleze, să se testeze și să aștepte testul. Eu am făcut și niște analize a doua zi pentru a vedea care este starea mea. Dacă starea se înrăutățește, atunci vor merge la spital, dar dacă rămâne așa voi sta în izolare și voi cere un tratament dacă va fi cazul și sper să mă însănătoșesc cât mai repede. Repet, indiciul pentru forma ușoară de covid este pierderea mirosului și gustului”, a afirmat, duminică, Silviu Mânăstire.

Silviu Mănăstire va lipsi de pe post în următoarele două săptămâni.