Ludovic Orban: „Trebuie să fim pregătiţi pentru situaţia în care creşte numărul de cazuri COVID”

Nelu Tătaru a intervenit miercuri, în şedinţa de Guvern, făcând mai multe precizări asupra locurilor disponibile la ATI din spitalelele din ţară 

RomaniaTV.net
29 iul. 2020, 17:12
Ludovic Orban: „Trebuie să fim pregătiţi pentru situaţia în care creşte numărul de cazuri COVID”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a declarat miercuri în şedinţa de Guvern, că momentan sunt disponibile 840 de paturi în secţiile ATI dotate cu tot ceea ce este necasr pentru tratarea cazurilor grave de COVID-19:

 „Momentan dispunem de 840 de paturi dotate cu tot ceea ce este necesar în secţiile ATI. În prezent sunt 112 bolnavi intubaţi din cei 377 internaţi”, a precizat Nelu Tătaru.

Primul ministru Orban a venit cu câteva completări şi propuneri:

„Ar fi utile secţii intermediare şi  să poata fi disponibilizate paturile ocupate de pacienţii care nu mai reprezintă cazuri grave. Spitalul Ilfov, C.F. Wittting, spitalul modular Dăruieşte Viaţă de la Elias, sunt gata să primească bolnavi. Mai sunt în proiect spitalul din Braşov cu 28 de paturi la ATI, în Cluj  si la Târgu Mures. Trebuie facuta evaluarea realista a numărului de cazuri pe care le trateaza medicii si detasati toti aceia care nu au activitate. Trebuie organizată o noua linie de aparare in cazul in care creste numărul de pacienti.” a spus premierul.


loading...
Partenerii noștri