Ludovic Orban: Tudorel Toader, ministrul infractorilor din partidele de guvernământ

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat luni, referindu-se la demersul ministrului Justiţiei privind numirea procurorului-şef al DNA, că Tudorel Toader este "ministrul infractorilor din partidele de guvernământ".

RomaniaTV.net
15 oct. 2018, 13:39
Ludovic Orban: Tudorel Toader, ministrul infractorilor din partidele de guvernământ

„Nu am comentat în niciun fel propunerea formulată de Tudorel Toader privind numirea procurorului-şef, pe de altă parte nu putem să nu tragem concluzia clară că Tudorel Toader nu este ministrul celor care aplică legea – judecători, procurori -, nu este ministrul care să colaboreze loial cu CSM, care este organismul ce veghează la respectarea Constituţiei, ci Tudorel Toader este ministrul infractorilor din partidele de guvernământ, este ministrul care nu face altceva decât să genereze o presiune permanentă asupra magistraţilor, este ministrul care acţionează ca un instrument politic al PSD, al lui Dragnea, Tăriceanu, pentru a afecta independenţa Justiţiei şi pentru a pune punct oricărei lupte împotriva corupţiei în România”, a susţinut Ludovic Orban, la Parlament.

Luni, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a Adinei Florea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Pe 8 octombrie, Secţia pentru procurori a CSM a avizat negativ propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de numire a Adinei Florea ca procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată. 


loading...