Ludovic Orban, un nou atac la Cîţu: „Decizia de revocare a domnului Nazare s-a luat împotriva voinţei mele”

Apropierea Congresului PNL a ascuţit lupta de clasă între cei doi contracandidaţi. La Ploieşti, Ludovic Orban l-a atacat din nou pe premierul Cîţu.

20 iul. 2021, 13:29
Ludovic Orban, un nou atac la Cîţu: „Decizia de revocare a domnului Nazare s-a luat împotriva voinţei mele”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, marţi, la Ploieşti, că nu filiala Prahova a pierdut poziţia de ministru al Finanţelor după revocarea lui Alexandru Nazare, ci partidul în ansamblul său şi chiar România.

„Nu filiala Partidului Naţional Liberal a pierdut poziţia de ministru al Finanţelor, PNL, în ansamblul său şi chiar şi România a pierdut un ministru al Finanţelor care şi-a făcut datoria şi care a girat funcţia de ministru al Finanţelor cu competenţă, cu profesionalism şi cu rezultate evidente şi vreau să ştiţi că decizia de revocare a domnului ministru s-a luat împotriva voinţei mele şi fără nicio consultare a PNL”, a spus Orban în discursul susţinut la conferinţa de alegeri a PNL Prahova.

Cum se împart filialele PNL în în confruntarea Orban-Cîţu pentru şefia partidului. Mulţi dintre „greii” partidului încă nu şi-au ales tabăra
El a reiterat că forurile statutare ale Partidului Naţional Liberal sunt cele care decid politica Guvernului, nu invers.

„Şi aici v-o spun limpede: nu Guvernul dă ordine la partid, ci forurile statutare ale Partidului Naţional Liberal sunt cele care decid politica Guvernului şi aşa trebuie să fie”, a punctat liderul PNL.

Referindu-se la PNRR, Ludovic Orban a spus că au fost luate decizii fără consultarea coaliţiei. „Nu este adevărat că în PNRR o să fie bani la dispoziţia primarilor din Prahova pentru înfiinţarea de distribuţii de gaz pentru că în PNRR-ul trimis la Bruxelles de Guvern nu se alocă bani pentru gaz decât pentru o regiune, considerată tampon, care este regiunea Oltenia. Or, Prahova nu este în Oltenia, aşa că trebuie să ştiţi lucrul ăsta, că aşa s-a hotărât la nivel guvernamental, fără o consultare a coaliţiei, dar, evident, trebuie să finanţăm înfiinţarea de distribuţii de gaz din PNDL 3. Este obligatoriu”, a mai spus preşedintele PNL.

Ludovic Orban: „Nu candidez la preşedinţia PNL ca să mă aflu în treabă. Noi suntem PNL, nu orice alt partid”

Ludovi Orban a reacţionat şi la campania cu resursele Guvernului, criticată şi de PSD. În spațiul public a apărut un document cu antetul guvernului din care reiese că premierul Florin Cîțu implică miniștri în campania internă din PNL cu pontaje cu ce trebuie abordat în discursuri și tot acolo se face referire și la diferență de clasă între echipe.

„Dacă este adevărat acel document, cine l-a elaborat și mai ales cine a hotărât să folosească resurse publice, funcționari sau demnitari plătiți din bani publici în campania internă împotriva președintelui Partidului Național Liberal trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria”, a declarat Ludovic Orban.

Pe de altă parte, PNL Prahova a prezentat, la începutul conferinţei de alegeri, un clip video în care preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, care conduce filiala judeţeană, apare alături de mai mulţi primari liberai din judeţ. Printre aceştia se numără şi primarul comunei Ciorani, aflat în arest preventiv sub acuzaţia că a influenţat fraudarea alegerilor din 27 septembrie 2020 în toate secţiile de votare din localitate.


loading...
Partenerii noștri