Ludovic Orban: Victor Ponta a demisionat cu o întârziere de un an de zile

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat, miercuri, că demisia lui Victor Ponta a venit cu întârziere, iar de acum înainte politicienii trebuie să fie atenţi la "ce se spune în stradă".

04 nov. 2015, 09:35
Ludovic Orban: Victor Ponta a demisionat cu o întârziere de un an de zile

Victor Ponta a demisionat cu o intarziere de un an de zile. In sfarsit, Ponta a facut ceea ce ar fi trebuit sa faca, sa isi puna demisia. Din pacate, in toata perioada asta, Romania a suferit. Imaginea Romaniei a avut de suferit in plan extern, iar lucrurile pe plan intern s-au degradat.

Politicienii trebuie sa fie foarte atenti la ce se spune in strada. Este clar ca este toleranta zero fata de tot ce inseamna coruptie, clientelism si traseism politic, fata de toate naravurile care au dominat ultimii 25 de ani. Este sansa unui nou inceput. Si cred ca formatiunile politice si oamenii implicati in viata publica trebuie sa inteleaga ca asa nu mai merge si ca trebuie sa se schimbe radical, pentru ca lumea nu mai accepta ca viata politica sa se desfasoare ca pana azi„, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă PNL ar putea veni la guvernare, Orban a spus că încă nu s-a luat o decizie politică în partid şi că sunt posibile mai multe soluţii. „Vom lua toate deciziile in cadrul partidului, in consultare cu presedintele Klaus Iohannis. Nu va pot spune nimic, pentru ca nu am evaluat situatia si nu am luat o decizie politica.

Sunt posibile mai multe solutii. Este posibil un guvern tehnic care sa pregateasca alegerile, este posibila chiar organizarea de alegeri anticipate, prin respingerea a doua propuneri de premier, care dupa parerea mea ar fi o soultie buna, pentru ca ar da posibilitatea unui nou inceput. Exista si posibilitatea asumarii guvernarii de catre PNL„, a mai spus Orban.

În ceea ce priveşte o coaliţie cu UNPR, Orban a spus că „aceasta este o formatiune toxica, care intruneste toate pacatele vietii politice din Romania. Nu mai poate sa faca parte din niciun guvern onorabil”.

Premierul Victor Ponta a anunțat, miercuri, la Palatul Victoria, că își depune mandatul de la conducerea Guvernului.