Ludovic Orban, videoconferinţă cu mai mulţi premieri despre coronavirus

Premierul în exerciţiu, Ludovic Orban, a discutat, luni, cu şefi de Guverne din Italia, Cipru, Austria, Croaţia şi Israel despre criza provocată de râspândirea noului coronavirus (COVID-19). 

RomaniaTV.net
09 mart. 2020, 10:45
Ludovic Orban, videoconferinţă cu mai mulţi premieri despre coronavirus

Premierul a prezentat măsurile de prevenţie pe care le-au luat autorităţile române pentru a preveni extinderea noului coronavirus pe teritoriul României şi a dat detalii despre evoluţia situaţiei la nivel naţional, se arată într-un comunicat al Guvernului, citat de Agerpres.

„Oficialii statelor participante la videoconferinţă au discutat despre necesitatea schimbului de bune practici şi a unei cât mai bune coordonări între instituţiile statelor pe teritoriul cărora există cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus”, se mai arată în comunicat.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat că ia în considerare impunerea unei perioade de carantină de 14 de zile pentru toate persoanele care intră în Israel, indiferent dacă sunt localnici sau străini.

Citeşte şi: Coronavirus. Panică printre românii din Italia: „Au fugit aseară cu maşinile şi cu trenul unde au văzut cu ochii”. Reacţia lui Arafat

Strategia Israelului s-a dovedit a fi una eficientă, ţinând cont de rata mică de răspândire a virusului în ţară, au precizat surse diplomatice, citate de Mediafax.

Cel mai recent bilanţ arată că în Israel există 29 de cazuri confirmate de persoane infectate cu coronavirus.

Citeşte şi: Situaţie alarmantă în Italia. Numărul deceselor din cauza coronavirusului a crescut în doar 24 de ore, la 366 de morţi