Ludovic Orban: "Vom achiziţiona din fondul de rezervă tablete pentru elevii care nu pot participa la cursurile online"

Publicat: Joi, 07 Mai 2020 19:12 // Actualizat: Joi, 07 Mai 2020 19:12 // Sursa: romaniatv.net

Ludovic Orban s-a adresat miniştrilor în şedinţa de guvern de joi şi a trasat sarcini pentru fiecare, anunţând că în zilele următoare se vor definitiva măsurile prin care reluarea activităţii economice se va face în condiţii de siguranţă.

Am luat decizia de a utiliza fondul de rezerva a guvernului pentru achizitia de tablete pentru elevii care nu pot participa la cursurile online.

Tot de la fondul de rezerva vom sustine distribuirea de masti catre categoriile de persoane in defavorizate.

Am luat decizia ca Min Sanatatii si Institutul National de Sanatate Publica sa finalizam elaborarea setului de masuri si reguli care trebuie respectate pentru activitatile unde se vor ridica interdictiile. Transportul public, comert, centrele de infrumusetsre, cabinete stomatologice, masuri de organizare a birourilor din institutii publice si companii private. 

Vom face dezbatere publica, astfel incat sa primim puncte de vedere ale companiilor si angajatorilor, inainte de a le adopta.

Am fost la Ford si la Dacia si am fost impresionat de ingeniozitatea masurilor. Ei au companii si in China si au putut sa adapteze reguli de acolo, dar chiar sunt cateva lucruri pe care le vom prelua.

Doamna Turcan coordoneaza elaborarea actului normativ si solicit fiecarui minister propunerile pentru acest act normativ de trecere de la starea de urgenta la cea de alerta. De exemplu, doamna Alexandru in ce priveste somajul tehnic, concediiul pentru parinti care trebuie prelungit pana la finalul anului scolar.

Maine vom definitiva planul de masuri economice pentru a asigura o dezvoltare economica rapida." a spus Ludovic Orban in sedinta de guvern.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ludovic Orban relansare economica şedinţă Guvern
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8365
RON
07 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H