Ludovic Orban vrea ridicarea restricţiilor de Paşti: „E un eveniment de importanţă capitală”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că, din punctul său de vedere, restricţiile de circulaţie ar trebui ridicate în noaptea de Înviere, pentru ca românii să se poată bucura de slujbă, dar spune că decizia finală aparţine Guvernului.

06 apr. 2021, 18:20
Ludovic Orban vrea ridicarea restricţiilor de Paşti: „E un eveniment de importanţă capitală”

Ludovic Orban, a declarat marți, întrebat dacă este de acord ca la slujba de Înviere credincioșii să poată participa fără limită de circulație, că decizia o va lua Guvernul si personal crede ca trebuie permis accesul crestinilor la slujbă.

„O asemenea decizie o va lua Guvernul. In perspectiva mea, Sfintele Sarbatori de Inviere a Domnului nostru reprezinta un eveniment de importanta capitala si oamenii in conditiile respectarii conditiilor de sanatate pot participa la slujba si sa se bucura de aceasta sarbatoare”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: „Premierul a prezentat această perspectivă de reducere a restricţiilor, iar eu îl susţin”

Orban confirmă că a discutat cu Florin Cîțu despre anularea anumitor restricții după 1 iunie, în cazul în care situația epidemiologică și procesul de vaccinare va decurge conform așteptărilor. Președintele Camerei Deputaților și al PNL a precizat că un eventual certificat de vaccinare va fi folosit la nivelul țării în funcție de deciziile Parlamentului și ale Guvernului.

”În România se vor aplica deciziile care se vor lua la nivelul Parlamentului sau Guvernului (n.r. despre certificatul de vaccinare). Există o dezbatere serioasă la nivel european. Obiectivul nostru este să readucem viața în România la normalitate într-un timp cât mai scurt posibil. Oamenii nu își mai doresc restricții. Ne dorim să ajungem într-un timp cât mai scurt posibil la o viață cât mai normală.

Premierul se gândește la anumite lucruri și când a prezentat această perspectivă de reducere a restricțiilor după 1 iunie și eu îl susțin. Sunt anumite element și informații pentru o reluare a vieții de la 1 iunie. Perspectiva de revenire la o viață normală, de reducere a restricțiilor, mi se pare normal ca premierul să stabilească un obiectiv. Pentru atingerea lui e nevoie de acțiune concertată la nivelul autorităților și societății publice.”, a spus Ludovic Orban, conform Stiripesurse.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, după ce FMI şi-a îmbunătăţit prognoza privind economia României: „Creşterea este doar pe hârtie. Pentru români este doar sărăcie!”