Marcel Ciolacu, după ce FMI şi-a îmbunătăţit prognoza privind economia României: „Creşterea este doar pe hârtie. Pentru români este doar sărăcie!”

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a postat marţi un mesaj pe pagina sa de Facebook, după ce Fondul Monetar Internaţional a publicat prognoza legată de economia României, care prevede o creştere economică a ţării noastre.

06 apr. 2021, 16:49
Marcel Ciolacu, după ce FMI şi-a îmbunătăţit prognoza privind economia României: „Creşterea este doar pe hârtie. Pentru români este doar sărăcie!”

Marcel Ciolacu acuză faptul că această creştere se vede doar în buzunarele „camarilei de dreapta”, deoarece românii trăiesc din ce în ce mai prost, iar guvernul Cîţu se împrumută cu miliarde de euro.

„Creșterea economică prognozată de FMI este doar pe hârtie și pentru camarila de dreapta! Pentru români este doar sărăcie!!! Prețurile la alimente și utilități au explodat, euro a ajuns la 5 lei, iar puterea de cumpărare a scăzut dramatic. Este o creștere economică pe hârtie – nu în portofelele oamenilor! Iar mai mult de jumătate din PIB înseamnă datorie. De fapt, așa-zisa creștere economică contabilă se resimte negativ în buzunarul cetățenilor și în conturile companiilor.

Marcel Ciolacu: „România va crește pe datorie, ceea ce înseamnă viitoare taxe mărite!”

Când crești pe datorie și pe inflație, de fapt scazi. Scazi pentru că puterea ta de cumpărare scade. Oamenii nu pot fi mințiți cu statistici pentru că ei se confruntă zilnic cu creșterea prețurilor din magazine. În fapt, România va crește pe datorie, ceea ce înseamnă viitoare taxe mărite! În plus, românii vor fi tot mai apăsați de povara datoriilor pe care Guvernul îi obligă să le suporte.

Fiecare român era deja mai dator cu 8.000 de lei după anul 2020 pentru modul dezastruos în care guvernul a gestionat criză economică. În 2021, ni se pregateste o nouă supraîndatorare de încă 24 miliarde euro, adică alți 8.000 de lei/cetățean. România crește pe datorie, iar asta înseamnă că ea se umflă contabil, dar de fapt, nu se dezvoltă economic și social!”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Gabriela Firea trage un semnal de alarmă: „Unde e viaţa fantastică promisă de domnul Cîţu? 126.000 de români au rămas fără loc de muncă în ultimul an”