Ludovic Orban vrea să candideze la alegerile prezidenţiale: „Sunt dispus sa-mi asum resposabilitatea”

Ludovic Orban a declarat, miercuri seară, că vrea să candideze la următoarele alegeri prezidenţiale. De asemenea, acesta a lansat şi o serie de atacuri la adresa lui Florin Cîţu, contracandidatul său la şefia partidului.

22 sept. 2021, 21:46
Ludovic Orban vrea să candideze la alegerile prezidenţiale: „Sunt dispus sa-mi asum resposabilitatea”

Ludovic Orban a declarat că îşi doreşte să candideze la următoarele alegeri prezidenţiale, precizând că a luat această decizie în momentul în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al PNL.

Ludovic Orban vrea să candideze la prezidenţiale

Citeşte şi Ludovic Orban respinge propunerea lui Klaus Iohannis ca vaccinarea să devină obligatorie: „Să se dea alternative, ca testarea RT-PCR”

Orban a recunoscut, miercuri seară, că se gândeşte să candideze la următoarele alegeri prezidenţiale.

„Președintele PNL este ales de membrii săi și beneficiază de una dintre cele mai mari cote de încredere din partea oamenilor. Eu candidez mai întâi la funcția de președinte al PNL. Cum să nu te gândești la candidatura la prezidențiale? Cum să ignori acest subiect? Eu sunt dispus să-mi asum responsabilitatea de a candida. Sigur, eu nu sunt absurd să spun acum că voi candida. O decizie va fi luată cu șase luni înainte de alegeri, cu acordul forurilor statutare”, a spus actualul preşedinte al PNL la Digi 24.

Întrebat clar dacă vrea să candideze, Ludovic Orban a spus: „Da, cu siguranță că vreau să candidez(la președinția României-n.r.)”.

De asemenea, Ludovic Orban a lansat noi atacuri la adresa contracandidatului său la şefia partidului. Acesta a dat vina pe Florin Cîţu pentru actuala criză politică generată de ruperea coaliţiei de guvernare.

„Conflictul cu USR a fost declansat de Florin Cîţu, fără acordul PNL. El este cel care prin deciziile pe care le-a luat a determinat iesirea de la guvernare a USR. Cum vrei sa refaci coalitia, daca tu ataci coalitia toata ziua”, a mai spus Orban.

Citeşte şi Florin Cîţu, mesaj către USR-PLUS: „Nu-i roagă nimeni să vină la guvernare. Nimeni nu suferă dacă stau în Opoziţie”

Președintele PNL susține că acuzațiile echipei lui Cîțu, conform cărora dă telefoane prin partid pentru consolidarea poziției sale, sunt o „nerușinare”. Orban a explicat că așa a făcut mereu campanie, din om în om, și nimeni nu o să-l poată împiedica să își ducă la bun sfârșit campania.

„E nerușinare. Așa facem campanie, prin telefoane, din casă în casă. Cum adică? O să interzică ca eu să pot să vorbesc cu colegii mei? E imposibil! Așa a fost mereu modul meu de a face campanie: relația directă cu oamenii… E fundamental să discuți față în față cu oamenii și poți să afli mai multe din ce îl apasă.

Articolul 71 din statut spune foarte limpede că fiecare delegat votează liber. Îi sfătuiesc pe colegii care nu știu să citească.”, a adăugat Orban.