Ludovic Orban vrea să fie preşedintele României: Voi acționa prin decizii potrivite pentru obiectivul de a câștiga alegerile prezidențiale!

Ludovic Orban nu exclude ipoteza de a candida la președinția României. Anunţul l-a făcut în emisiunea "40 de întrebări" cu Denise Rifai.

24 mart. 2021, 10:16
Ludovic Orban vrea să fie preşedintele României: Voi acționa prin decizii potrivite pentru obiectivul de a câștiga alegerile prezidențiale!

Ludovic Orban vrea să fie preşedintele României. Președintele PNL spune că vrea un nou mandat în fruntea partidului, iar candidatura pentru Cotroceni va fi aproape obligatorie, dat fiind că președintele Klaus Iohannis este, deja, la al doilea mandat.

Ludovic Orban vrea să fie preşedintele României. Anunţul făcut de preşedintele PNL

”Sunt conștient că, odată înscris în cursa pentru un nou mandat de președinte al Partidului Național Liberal, odată cu acest mandat, trebuie să iau în calcul și posibila candidatură la președinția României, pentru că, cel mai probabil, președintele Partidului Național Liberal va trebui să intre în lupta pentru alegerile prezidențiale din 2024.

Pe de altă parte, sunt un om care are în vedere toate alternativele. În politică trebuie să ai o gândire strategică, am în vedere toate alternativele posibile. Voi face analize serioase, voi studia foarte bine situația și voi acționa prin decizii potrivite pentru obiectivul de a câștiga alegerile prezidențiale, cu cel mai bun candidat”, a declarat Ludovic Orban.

De altfel, fostul premier este de părere că ultima măsură care ar trebui luată în contextul depășirii pragului de 6 cazuri la mia de locuitori este carantinarea. Ludovic Orban a precizat că ar trebui luate alte măsuri care să reducă rata de infectare.

„Măsurile care se iau, se iau pe baza unor evaluări complexe care sunt făcute de specialişti şi în funcţie de situaţia existentă se vor lua astfel de măsuri. Personal, cred că ultima măsură care ar trebui luată ar trebui să fie carantinare, până atunci ar trebui luate alte măsuri pentru a reduce rata de infectare în Capitală”, a declarat Ludovic Orban marţi la Parlament.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, rata de infectare tranmisă luni pentru Capitală este de 6,22 la mia de locuitori. În acest context, autoritățile ar trebuie să ia un nou set de măsuri pentru reducerea răspândirii coronavirusului. Carantinarea Capitalei se pare că este o decizie mai mult politică, iar autoritățile se contrazic continuu în declarații.

Florin Cîţu a declarat că bucureştenii ar trebui să ignore scenariile şi să aştepte decizia. Şeful Guvernului a adăugat că va fi o întâlnire marţi la Ministerul Sănătăţii privind posibile măsuri şi restricţii care ar putea fi luate în Bucureşti, însă carantinarea totală a oraşului nu este o opţiune.

Citeşte şi: Ludovic Orban explică de ce este în conflict cu Cîţu: „M-a deranjat că au fost eliberaţi din funcţie oameni fără să li se explice. Dacă vorbea cu mine, găseam o soluţie”