Orban consideră carantinarea ultima soluție pentru București! ”Ar trebui luate alte măsuri”

Fostul premier este de părere că ultima măsură care ar trebui luată în contextul depășirii pragului de 6 cazuri la mia de locuitori este carantinarea. Ludovic Orban a precizat că ar trebui luate alte măsuri care să reducă rata de infectare.

23 mart. 2021, 15:24
Orban consideră carantinarea ultima soluție pentru București! ”Ar trebui luate alte măsuri”

Orban consideră carantinarea ultima soluție pentru București! Preşedintele Camerei Deputaţilor susține că alte măsuri ar putea reduce rata de infectare din Capitală, iar carantinarea ar trebui să fie ultima soluție pentru autorități.

Citește și: Din 1 aprilie oamenii își vor putea alege tipul de vaccin! Valeriu Gheorghiță: ”Am ridicat carantina pentru lotul vaccinului AstraZeneca”

„Măsurile care se iau, se iau pe baza unor evaluări complexe care sunt făcute de specialişti şi în funcţie de situaţia existentă se vor lua astfel de măsuri. Personal, cred că ultima măsură care ar trebui luată ar trebui să fie carantinare, până atunci ar trebui luate alte măsuri pentru a reduce rata de infectare în Capitală”, a declarat Ludovic Orban marţi la Parlament.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, rata de infectare tranmisă luni pentru Capitală este de 6,22 la mia de locuitori. În acest context, autoritățile ar trebuie să ia un nou set de măsuri pentru reducerea răspândirii coronavirusului. Carantinarea Capitalei se pare că este o decizie mai mult politică, iar autoritățile se contrazic continuu în declarații.

Premierul Florin Cîţu a declarat că bucureştenii ar trebui să ignore scenariile şi să aştepte decizia. Şeful Guvernului a adăugat că va fi o întâlnire marţi la Ministerul Sănătăţii privind posibile măsuri şi restricţii care ar putea fi luate în Bucureşti, însă carantinarea totală a oraşului nu este o opţiune. În schimb, ministrul Sănătăţii a declarat că „nicio măsură nu poate fi exclusă niciodată, atâta timp cât vorbim despre sănătatea oamenilor, dar nu vorbim despre carantinare în zilele imediat următoare”.

Orban consideră carantinarea ultima soluție pentru București! Incidenţa infectărilor COVID la Bucureşti a ajuns la 6.22

Rata de infectare în Bucureşti a ajuns marţi la 6.22, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti. În aceste condiţii, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă ar putea decide în şedinţa de miercuri noi restricţii pentru bucureşteni.

Citește și: Ce reacții adverse au avut românii după vaccin! Au fost raportate peste 8.900 de cazuri

„Indicele comunicat de DSP este de 6,22 la mie, fapt care ne determină să cerem tuturor membrilor CMBSU ca până la finele zilei să ne transmită propuneri. În acelaşi timp, aşa cum am discutat ieri, aşteptăm analiza DSP (…) După ce primim la finele zilei propunerile, convocăm CMBSU online, cel mai probabil în cursul zilei de mâine”, a spus Alin Stoica.