Ludovic Orban: „Vrem să desfiinţăm SIIJ până la sfârşitul sesiunii parlamentare. Trebuie să reparăm legile Justiţiei”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a comentat raportul MCV lansat de UE despre România. El susține că documentul nu arată o noutate în ceea ce privește țara noastră.

09 iun. 2021, 14:13
Ludovic Orban: „Vrem să desfiinţăm SIIJ până la sfârşitul sesiunii parlamentare. Trebuie să reparăm legile Justiţiei”

Orban a reiterat dorința Partidului Național Liberal de a desființa Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, avansând şi un termen foarte optimist, respectiv înainte de sfârşitul actualei sesiuni parlamentare.

„Mai continuă discuțiile pe tema asta (n.r. legile justiției). Dacă o să fie cazul o să luăm altă decizie, iar dacă o să fie alta, o să anunțăm. Ar fi fost foarte bine să fie adoptat.

Vrem să desființăm SIIJ până la finalul acestei sesiuni parlamentare. Sunt încrezzător că o să găsim o soluție.

Nu e nimic nou în raportul MCV. Noi trebuie să le respectăm. Obiectivul actualei coaliții de guvernare este să se finalizeze MCV cu privire la România. Trebuie să reparăm la legile justiției”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban: „Cooperarea dintre România şi Statul Israel este construită pe un fundament solid”

Parlamentul s-a reunit miercuri pentru un discurs al preşedintelui Statului Israel, Reuven Rivlin, aflat în vizită de stat în România.

„Domnule preşedinte, soarta a făcut să ne vedem într-un interval foarte scurt de două ori şi mi-a rămas vie amintirea frumoasei întâlniri pe care am avut-o într-un Ierusalim în care, practic, hotelul era numai pentru delegaţia română deschis. Mă bucur enorm că sunteţi astăzi aici şi aşteptăm cu drag mesajul pe care îl transmiteţi. Cooperarea dintre cele două ţări este construită pe un fundament solid de respect reciproc şi de profundă prietenie, aşa cum a subliniat ieri la Bucureşti preşedintele Statului Israel. Domnule preşedinte, vă mulţumim pentru aceste cuvinte calde şi vă asigurăm că şi pentru noi are o însemnătate deosebită relaţia dintre statele noastre, pe care ne dorim să o continuăm în aceeaşi manieră excelentă”, a afirmat Orban, conform Agerpres.

El a adăugat că potenţialul de aprofundare a cooperării bilaterale este „enorm”, iar Statul Israel are o expertiză remarcabilă în domenii deosebit de relevante pentru viitor.

„Salut iniţiativa de a stimula dialogul şi cooperarea dintre companiile româneşti şi cele israeliene în beneficiul ambelor părţi. Vă asigur că, la nivel parlamentar, vom sprijini atât consolidarea relaţiilor dintre ţările noastre, cât şi toate propunerile care conduc la o viaţă mai bună pentru cetăţenii noştri”, a transmis Ludovic Orban.

Citeşte şi: Un celebru model, membru al comunităţii LGBTQ, agresat în Mega Image: „Uitaţi-vă ce-mi face. Mă ia în braţe” VIDEO