Lufthansa face angajări masive. Sunt scoase la concurs nu mai puțin de 20.000 de locuri de muncă

Cel mai mare transportator aerian din Europa, grupul german Lufthansa, face angajări pe fondul unei relansări puternice a traficului aerian şi al penuriei de mână de lucru în acest sector. Sunt disponibile 20.000 de posturi pentru Europa.

23 nov. 2022, 10:19
Lufthansa face angajări masive. Sunt scoase la concurs nu mai puțin de 20.000 de locuri de muncă

Lufthansa recrutează 20.000 de noi colaboratori. Se caută specialişti  în circa 45 de domenii, au transmis reprezentanţii companiei. La mare căutare sunt „tehnicieni, specialişti în IT, jurişti, piloţi şi personal de cabină”, conform Lufthansa. Posturile disponibile sunt la sedii ale companiei din Germania, Austria, Elveția și Belgia.

Citeşte şi: Traficul aerian în Germania, paralizat de grevă. Lufthansa anulează miercuri aproape toate zborurile, peste 130.000 de pasageri vor fi afectaţi

Angajările se fac fie prin crearea de noi posturi, dar şi pentru înlocuirea salariaţilor care au părăsit compania în ultimii doi ani, pe fondul crizei generată de pandemia de coronavirus.

Lufthansa suferă de pe urma unei penurii de angajaţi, după ce numeroşi salariaţi ai companiilor aeriene au părăsit definitiv sectorul după pandemie. Chiar şi Lufthansa a eliminat 30.000 de posturi între 2020 ş 2021, din cauza crizei sanitare COVID-19.

Citeşte şi: Lufthansa, în pragul colapsului: o însoţitoare de bord dă din casă: „Problemele companiei sunt autoprovocate. Se va prăbuşi ca un castel de cărţi de joc”