Lufthansa, în pragul colapsului: o însoţitoare de bord dă din casă: „Problemele companiei sunt autoprovocate. Se va prăbuşi ca un castel de cărţi de joc”

Una dintre cele mai mari companii aeriene din lume este în pragul colapsului. O stewardesă care lucrează de peste zece ani la Lufthansa a dezvăluit problemele majore cu care se confruntă compania.

07 iul. 2022, 11:23
Lufthansa, în pragul colapsului: o însoţitoare de bord dă din casă: „Problemele companiei sunt autoprovocate. Se va prăbuşi ca un castel de cărţi de joc”

Lufthansa, gigantul german al aviației civile, se află într-o situaţie critică. Problemele din interior au fost dezvăluite de o însoţitoare de bord, care a afirmat că la Lufthansa domină haosul mai cu seamă din pricina reducerilor masive de personal din timpul pandemiei. La asta se adaugă şi faptul că însoţitorii de bord nu au mai fost trimişi la cursuri de specializare.

Nu m-am confruntat în toată cariera mea cu un haos cum am văzut în ultimele săptămâni. Pe scurt, Lufthansa este în pragul colapsului. Dacă lucrurile continuă așa, tot sistemul se va prăbuși ca un castel de cărți de joc și nu cred că compania poate rezolva problemele prea curând. Iar aceste probleme sunt auto-provocate. În timpul pandemiei, linia aeriană a făcut reduceri masive în ceea ce privește pregătirea însoțitorilor de zbor”, a dezvăluit tânăra pentru businessinsider.com.

Lufthansa, în pragul colapsului: „Compania se va prăbuşi ca un castel de cărţi de joc”

Lufthansa a suspendat cursurile de ”împrospătare” pe care trebuie să le urmeze personalul, astfel că numeroși însoțitori de zbor nu mai au permise valabile și, deci, nu pot lucra. La asta s-a adăugat faptul că mulţi membri ai personalului s-au infectat cu coronavirus, iar volumul de muncă repartizat celor care au rămas în activitate a crescut în mod semnificativ. Stewardesa care a vorbit cu Business Insider a dezvăăluit faptul că, din aceste motive, turele suplimentare s-au dublat în ultima perioadă.

Citeste si Cum să economisești bani la bilete de avion în 2022?

Nici măcar nu mă mai pot baza pe zborurile unde sunt desemnată dinainte să lucrez de către Lufthansa. Deseori mă urc în avion la prima oră a dimineții și nu știu care va fi ultimul zbor de pe tura mea sau cât timp voi petrece în avion. Viața mea personală pur și simplu nu mai există. Rezultatul: întârzieri, anulări, o mulțime de pasageri furioși, iar problemele lor continuă și după ce s-au îmbarcat.

Din cauza crizei de personal, sunt probleme nu doar la check-in și la controalele de securitate, dar și cu serviciile de la bord. Uneori nu e destulă mâncare sau nu e deloc mâncare. În cursul unui zbor recent, pasagerii au venit să ne întrebe dacă a mai rămas ceva de mâncare”, a dezvăluit tânăra.

În replică, Lufthansa a spus că întreaga industrie este afectată de probleme și că face tot posibilul pentru a recruta personal. Referitor la suspendarea cursurilor, compania spune că decizia a fost luată pe baza situației din timpul pandemiei și a estimărilor privind creșterea.

În timpul pandemiei, guvernul german a oferit companiei un ajutor financiar de 9 miliarde de euro.

Citeste si Zborurile lungi cu avionul îngrașă! Motivul este incredibil. Cori Grămescu: „Câteva sute de grame în plus pe cântar