Lufthansa, "subminată" din interior. Acţionarul majoritar critică ajutorul de 9 miliarde de euro de la guvern, avertismentul companiei

Publicat: Miercuri, 17 Iunie 2020 13:58 // Actualizat: Miercuri, 17 Iunie 2020 13:58 // Sursa: romaniatv.net

Compania aeriană Lufthansa a avertizat că ar putea fi nevoită să apeleze la protecție în fața creditorilor dacă planul de salvare din partea guvernului german nu va obține suficient sprijin din partea acționarilor.

Anunțul companiei a fost făcut după ce investitorul german Heinz Hermann Thiele a criticat dur pachetul de salvare în valoare de 9 miliarde de euro, anunțând că și-a crescut participația la peste 15% și că speră la explorarea de opțiuni alternative.

Lufthansa a anunțat că se așteaptă ca prezența la adunarea generală a acționarilor programată pentru 25 iunie va fi sub 50%.

O decizie poate fi adoptată cu o majoritate simplă în cazul unei participări de peste 50% și cu o majoritate calificată de două treimi în cazul în care jumătate plus unu din acționari nu sunt prezenți la adunarea generală, potrivit regulilor companiei.

Citeşte şi CRIZĂ ECONOMICĂ. Două treimi din companii au probleme

Având în vedere declarațiile publice ale celui mai mare acționar al companiei, Heinz Hermann Thiele, consiliul consideră că este posibil ca pachetul de stabilizare ar putea eșua în întrunirea majorității de două treimi de voturi exprimate care ar fi necesare în acest caz", a anunțat Lufthansa. „Acest lucru ar însemna că Deutsche Lufthansa AG ar putea fi nevoită să aplice pentru protecție în fața creditorilor sub legea insolvenței în câteva zile după adunarea generală dacă nicio altă soluție nu este găsită imediat", potrivit companiei.

Într-un interviu acordat ziarului Frankfurter Allgemeine Zeitung, Heinz Herman Thiele, care a refuzat să anunțe dacă va vota împotriva pachetului de salvare, a declarat că este nemulțumit de planul care ar urma să acorde statului german o participație de 20% în companie și două poziții în consiliul de administrație.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
companii aviatice criză Lufthansa zboruri anulate
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8344
RON
13 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H