Lufthansa suspendă zborurile spre Teheran până pe 20 ianuarie, în urma prăbuşirii avionului ucrainean

Compania germană Lufthansa a anunţat vineri că a suspendat, până pe 20 ianuarie, zborurile pe care le avea spre Teheran şi pe cele ale filialelor sale, informează agenţia de ştiri EFE. Motivul care a stat la baza deciziei este legat de prăbuşirea avionului ucrainean cu 176 de persoane la bord, la sud de Teheran.

RomaniaTV.net
10 ian. 2020, 15:33
Lufthansa suspendă zborurile spre Teheran până pe 20 ianuarie, în urma prăbuşirii avionului ucrainean

Compania germană a justificat decizia luată prin faptul că „nu este clară securitatea spaţiului aerian în împrejurimile aeroportului din Teheran”.

Autorităţile iraniene şi cele internaţionale realizează o evaluare a securităţii pentru aeroportul din Teheran şi pentru tot spaţiul iranian. În urma acestei evaluări, Lufthansa va decide dacă va relua sau nu zborurile către capitala iraniană.

Compania germană a anulat zborurile de vineri de la Frankfurt la Teheran, iar joi un avion care abia decolase de pe aeroportul internaţional din Frankfurt spre Teheran s-a întors după numai o oră de zbor.

Există indicii că avionul 752 al Ukranian International Airlines (UIA), care s-a prăbuşit în urmă cu două zile în apropiere de Teheran, ar fi fost doborât accidental de o rachetă iraniană. La rândul său, Iranul respinge acuzaţiile şi susţine că investighează cauzele producerii accidentului.

Miercuri, Lufthansa şi-a anulat zborul spre Teheran şi a spus că nu va mai survola Iranul şi Irakul ca măsură de precauţie după atacul iranian asupra unor baze americane din Irak, dar joi intenţiona să reia zborurile spre capitala iraniană.

 

Citeşte şi: Avion Lufthansa Frakfurt-Teheran, întors după o oră de la anunţului doborârii zborului PS7522