Lui Trump i se cere să amâne discursul privind Starea Naţiunii

Publicat: Miercuri, 16 Ianuarie 2019 17:56 // Actualizat: Miercuri, 16 Ianuarie 2019 18:06 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele democrat al Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, i-a cerut miercuri preşedintelui republican al SUA, Donald Trump, să amâne discursul său privind Starea Naţiunii, prevăzut pe 29 ianuarie, din cauza ''shutdown''-ului care blochează parţial administraţia federală americană.

"Din păcate, ţinând cont de îngrijorările legate de securitate şi dacă serviciile statului nu îşi reiau activitatea săptămâna aceasta, vă sugerez să lucrăm împreună pentru a găsi o altă dată (...) sau să luaţi în considerare să prezentaţi în scris Congresului discursul dvs. privind Starea Uniunii", a scris lidera democraţilor, în prezent majoritari în Camera Reprezentanţilor.

Nancy Pelosi şi Donald Trump se află într-o confruntare de peste trei săptămâni privind acest impas bugetar, potrivit Agerpres.

Niciun compromis nu pare să se întrevadă între preşedintele american, care doreşte finanţarea cu 5,7 miliarde de dolari a unui zid împotriva migranţilor la frontiera cu Mexicul, şi democraţi, care se opun cu fermitate proiectului.

La rândul său, liderul de la Casa Albă a respins orice alt compromis care ar fi putut debloca politic adoptarea de către Congres a legilor bugetului, care ar fi permis alocarea de fonduri către autorităţile publice şi implicit încheierea blocajului, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Donald Trump a comandat pizza şi hamburgeri de la fast food, din cauza shutdown-ului. Preşedintele SUA a plătit din propriul buzunar

Confruntarea a dus la paralizarea a circa un sfert din instituţiile guvernamentale şi circa 800 de mii de angajaţi guvernamentali nu mai sunt plătiţi de trei săptămâni. Printre aceştia se numără şi angajaţi ai 'Secret Service', responsabil în SUA cu securitatea personalităţilor precum preşedintele Statelor Unite şi la evenimente precum discursul privind Starea Uniunii, a amintit Nancy Pelosi."US Secret Service şi Departamentul pentru Securitate Internă nu mai sunt finanţate de 26 de zile", a subliniat ea.

Actualul "shutdown", declanşat pe 22 decembrie, a bătut recordul de 21 de zile înregistrat în 1995-1996, sub preşedinţia lui Bill Clinton.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
02 Jun
noapte 10 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H