Lukașenko: Rusia și Belarus se pregătesc ca o singură armată, nimeni nu se împarte, e același grup

Rusia și Belarus se pregătesc ca o singură armată, a declarat președintele Alexander Lukașenko, sâmbătă, în cadrul unei întâlniri cu ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, care a avut loc la Minsk.

04 dec. 2022, 12:31
Lukașenko: Rusia și Belarus se pregătesc ca o singură armată, nimeni nu se împarte, e același grup

Forțele armate ale Republicii Belarus și ale Federației Ruse se antrenază pentru a respinge posibile agresiuni din exterior „ca un singur grup, o singură armată”, a spus Lukașenko, președintele din Belarus.

Liderul din Belarus spune că armata Rusiei și cea de la Minsk sunt foarte unite, iar acum fac parte din același grup.

Citește și Alexander Lukașenko ar putea fi eliminat de Vladimir Putin dacă refuză să se implice în războiul din Ucraina

„Cred că ministrul apărării din Belarus v-a spus deja despre situația din Belarus, despre pregătirea, coordonarea de luptă a unităților din Belarus și din Rusia care sunt prezente în Belarus. Trebuie să spun că am abordat acest lucru cu seriozitate. Atât ai noștri, cât și ofițerii voștri îi antrenează pe băieți”, a declarat Aleksandr Lukașenko.

Lukașenko: Suntem un singur grup, pregătim astăzi o armată unită. Nu ne ascundem

„Pentru ca, dacă va fi nevoie, primele noastre rânduri – apărătorii uniunii – să poată respinge orice agresiune. De la truse de prim ajutor până la… Nu vorbesc de uniforme și alte arme. Nimeni aici nu se împarte: suntem un singur grup, pregătim astăzi o armată unită. Toată lumea știe asta. Nu am ascuns-o. Și în lumea modernă este imposibil să o ascundem”, a subliniat președintele Belarusului.

Citește și Putin vrea lichidarea lui Lukașenko. Kremlinul s-a gândit deja la cel care-i va lua locul dictatorului de la Minsk

Potrivit lui Lukașenko, Ucraina vrea continuarea războiului cu rușii, dar se teme că acest conflict ar putea continua „până la ultimul ucrainean”.

„Nu am de gând să sperii pe nimeni aici. Tu (n.r. – Serghei Șoigu), nici atât. Toți sunt deja atât de speriați. Dar dacă vrem să trăim liniștiți în regiunea noastră, fără să ne uităm la cum suntem priviți de peste ocean, Rusia și Belarus sunt pregătite pentru asta. Dacă vor să lupte până la ultimul ucrainean, fie că e polonez sau mercenar, ei bine, asta e treaba lor, e dreptul lor”, a precizat Aleksandr Lukașenko.

„Până acum, eu și serviciile noastre speciale nu vedem că sunt pregătiți pentru negocieri. Ei caută, în opinia noastră, cum să continue războiul. Ei bine, atunci operațiunea specială nu se va opri. Probabil că o știți mai bine”, a mai spus Aleksandr Lukașenko.