Alexander Lukașenko ar putea fi eliminat de Vladimir Putin dacă refuză să se implice în războiul din Ucraina

Vladimir Putin are de gând să îl elimine pe președintele Alexander Lukașenko dacă trupele sale nu se vor angaja direct în război

01 dec. 2022, 23:13
Alexander Lukașenko ar putea fi eliminat de Vladimir Putin dacă refuză să se implice în războiul din Ucraina
Putin cere asasinarea lui Alexander Lukașenko

Kremlinul ar fi luat decizia radicală de al elimina pe președintele belarus Alexander Lukașenko, ca soluție la problema implicării Belarusului în războiul din Ucraina.

„La instrucțiunile președintelui rus Vladimir Putin, la întoarcerea sa de la ultimul summit CSTO (Organizația Tratatului de Securitate Colectivă, n.red.), serviciile de informații militare ruse ar putea încerca în zilele următoare să urmărească un scenariu care implică o tentativă de asasinat asupra președintelui belarus Alexandru Lukașenko, sau o uzurpare a lui cu scopul de a-l intimida pentru a ordona în cele din urmă trupelor sale să se angajeze direct în războiul împotriva Ucrainei, alături de trupele rusești”, potrivit ansa.it.

Citește și: Ministrul Apărării, despre intenția lui Putin de a lansa un atac asupra NATO: ”Nu este exclus să folosească o armă nucleară tactică”

Serviciul de Informații Militare Ruse (GRU) examinează acest scenariu care implică asasinarea lui Lukașenko, în urma căreia funcțiile sale îi vor fi încredințate secretarului general al CSTO, Sanislav Zas, cetățean loial Rusiei și aflat sub controlul GRU.

Potrivit complotului, Sanislav Zas ar declara ca Belarus să se alăture Rusiei pentru a preveni amenințarea militară din Ucraina și Polonia. Fie că este vorba despre o tentativă de asasinat sau o tentativă de asasinat eșuată asupra lui Lukașenko, ar fi prezentate „dovezi” fabricate ale „implicării Ucrainei și Poloniei sub îndrumarea informațiilor NATO”, care ar oferi un pretext formal pentru participare a trupelor belaruse în operațiuni de luptă pe teritoriul Ucrainei.

Citește și: Lukaşenko: „Ucraina trebuie să se oprească, dacă nu vrea ca un număr uriaş de oameni să moară. Drumul pe care merge este cel al distrugerii Ucrainei” VIDEO