Lukaşenko: „Ucraina trebuie să se oprească, dacă nu vrea ca un număr uriaş de oameni să moară. Drumul pe care merge este cel al distrugerii Ucrainei” VIDEO

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a stârnit furie în Ucraina, sugerând că sfârşitul războiului este responsabilitatea Ucrainei şi că, dacă nu se ”opreşte”, conflictul se va termina cu ”distrugerea completă” a ţării, relatează The Guardian.

25 nov. 2022, 11:40
Lukaşenko: „Ucraina trebuie să se oprească, dacă nu vrea ca un număr uriaş de oameni să moară. Drumul pe care merge este cel al distrugerii Ucrainei” VIDEO

Într-un clip difuzat pe reţelele sociale în urma declaraţiilor sale controversate, Lukaşenko a spus că ”totul se află acum în mâinile Ucrainei dacă nu vor să moară un număr mare de oameni”.

„Totul e în mâinile Ucrainei acum, dacă nu vor ca un număr uriaș de oameni să moară. E greu, e complicat, e dificil, dar trebuie să se oprească. Drumul pe care merg este cel al distrugerii Ucrainei”, a declarat Lukașenko, unul dintre apropiații lui Putin, potrivit Digi 24.

La momentul declanșării invaziei, Lukașenko a permis armatei ruse să folosească teritoriul țării sale pentru a pătrunde în nordul Ucrainei.

Deși Lukașenko nu s-a alăturat direct, cu trupe, invaziei lui Putin, au existat multe speculații de-a lungul timpul că acest lucru urmează să se întâmple, sau că dictatorul rus ar pune presiune pe Lukașenko să se alăture invaziei lui bolnave.

Dictatorul bielorus a ținut să precizeze că nu vrea să dea vina pe Ucraina sau pe președintele Volodimir Zelenski pentru război.

Declarațiile lui Lukașenko vin după altele similar de cinice ale purtătorului de cuvânt al lui Putin, care spunea că „Ucraina poate să pună capăt suferinței” dacă se predă Rusiei.

Citește şi: Război în Ucraina. Sirenele de război au sunat la Kiev, pene de curent pe scară largă după bombardamente