Război în Ucraina. Sirenele de război au sunat la Kiev, pene de curent pe scară largă după bombardamente

Forţele armate ucrainene au precizat că 70 de rachete ruseşti au fost lansate miercuri după-amiază, iar 51 au fost doborâte, alături de cinci drone de atac.

25 nov. 2022, 11:16

Război în Ucraina. Aproximativ 50% din capitala ucraineană Kiev nu are curent electric vineri dimineaţă, în urma atacurilor ruse asupra infrastructurii critice care au dus la întreruperi de curent pe scară largă, potrivit autorităţilor ucrainene, relatează CNN.

Administraţia militară a oraşului Kiev a anunţat pe contul de Telegram că alimentarea cu apă a fost complet restabilită, iar echipajele de urgenţă lucrează rapid pentru a restabili sistemnul de încălzire.

Cel puţin patru morţi în Herson, în urma unui nou atac rus cu lansatoare multiple de rachetă VIDEO
De asemenea, autorităţile au adăugat că ”de îndată ce sistemul de alimentare se va stabiliza, comunicarea va apărea în toate cartierele Kievului”, după ce întreruperile de curent au afectat reţelele mobile.

Atacurile Rusiei asupra infrastructurii critice de miercuri au dus la oprirea temporară a majorităţii centralelor electrice din Ucraina şi au lăsat majoritatea oamenilor fără electricitate.

Război în Ucraina. Explozie puternică în Crimeea, ruşii au activat apărarea antiaeriană
Forţele armate ucrainene au precizat că 70 de rachete ruseşti au fost lansate miercuri după-amiază, iar 51 au fost doborâte, alături de cinci drone de atac.

 

Efortul de război al Rusiei în Ucraina este ”caracterizat” de confuzie în rândul rezerviştilor cu privire la eligibilitatea privind serviciul militar, pregătire şi echipament inadecvate, anunţă Londra

Efortul de război al Rusiei în Ucraina este ”caracterizat” de confuzie în rândul rezerviştilor cu privire la eligibilitatea privind serviciul militar, pregătire şi echipament inadecvate, anunţă Ministerului britanic al Apărării în raportul său zilnic, potrivit The Guardian.
În raportul zilnic privind războiul din Ucraina, Ministerul britanic al Apărării a precizat că mulţi rezervişti mobilizaţi trebuie să îşi îndeplinească serviciul militar având ”afecţiuni cronice grave”, iar starea lor medicală nu este revizuită în ”mod adecvat”.

Este posibil ca ruşii să fi suferit pierderi grele în timp ce săpau sisteme ”ambiţioase” de tranşee în apropierea oraşului Svatove din regiunea Lugansk, fiind vizaţi de focul puternic de artilerie, a mai menţionat Londra.

Comunicatul a adăugat că rezerviştii ruşi au fost ucişi în număr mare în atacuri frontale în regiune ucrainene bine apărate de lângă Bkhmut, în regiunea Doneţk. Ambele regiuni sunt situate în estul Ucrainei, spre graniţa cu Rusia.

Marea Britanie crede că Moscova va fi probabil îngrijorată de faptul că familiile rezerviştilor sunt pregătite să rişte să fie arestate protestând faţă de condiţiile cu care se confruntă rudele lor.