Studiu: Lumânările parfumate sunt nocive

În fiecare casă se găsesc lumânări parfumate, fie pentru decor, fie pentru a împrospăta încăperea cu un miros plăcut sau pentru a crea o atmosferă romantică.

RomaniaTV.net
31 oct. 2011, 10:54
Studiu: Lumânările parfumate sunt nocive

Dar ceea ce noi nu ştim este faptul că aceste lumânări nu sunt tocmai sănătoase. Câteva studii efectuate recent arată că unele astfel de produse sunt la fel de nocive ca şi ţigările.

Cele mai nocive sunt lumânările parfumate ieftine fabricate din parafină, întrucât degajează substanţe chimice precum benzenul şi toluenul.. Acestea sunt cel mai des întâlnite pe piaţă. La polul opus, sunt cele făcute din ceară de albine sau soia.

Pentru că lumânările sunt aprinse în camere cu o ventilaţie proastă, cum ar fi băile, sau seara când ferestrele sunt de cele mai multe ori închise, substanţele chimice degajate poluează suficient aerul din cameră încât persoanele care le inhalează să dezvolte astm, eczeme sau alte afecţiuni ale pielii.

Specialiştii au precizat că lumânările parfumate sunt nocive doar atunci când sunt folosite cu regularitate sau în camere care nu pot fi aerisite şi îi sfătuiesc pe cei pasionaţi de acestea să cumpere produse mai scumpe, dar obţinute din elemente naturale.