Lumea apelor: Cum vor arăta oraşele americane dacă va creşte nivelul mărilor FOTO

Cele mai faimoase oraşe de pe coastele SUA vor fi înghiţite de apă, dacă nivelul mărilor va creşte aşa cum prezic cercetătorii.

11 apr. 2013, 17:27
Lumea apelor: Cum vor arăta oraşele americane dacă va creşte nivelul mărilor FOTO

Cercetătorul Nickolay Lamm, din Pittsburgh, a creat fotografii uimitoare care înfăţişează destinaţii faimoase din SUA, precum Washington, New York sau Miami, scufundate sub aproape 8 metri de apă.

Va dura câteva secole până când nivelul apelor va creşte atât de mult, însă Lamm speră ca imaginile sale să atragă atenţia oamenilor asupra efectelor schimbărilor climatice.

Potrivit U.S. National Climate Assessment, efectele schimbărilor climatice se văd deja în SUA, în mai multe domenii, precum sănătate, infrastructură, rezerve de apă, agricultură şi vreme severă.

Raportul U.S. National Climate Assessment spune că schimbările climatice din ultima jumătate de secol sunt cauzate de activitatea umană, în special de arderea combustibililor fosili. La câteva luni după ce super-furtuna Sandy a distrus coasta de est a SUA, cauzând daune de miliarde de dolari, raportul a conchis că vremea severă a devenit acum normală.

Anumite evenimente meteo vor deveni mai frecvente şi/sau mai intense, incluzând valuri de caniculă, furtuni şi, în unele regiunie, secetă sau inundaţii”, mai spune raportul.

Ocean Drive din Miami

Washington Monument

Boston

New York

South Beach, Florida

Universitatea Harvard din Cambridge