Lumea artistică din România este în doliu. Un mare cântăreț de muzică populară s-a stins din viață: „Ne-a părăsit pentru a cânta în corul îngerilor alături de Ion Dolănescu”

Un mare cântăreț de muzică populară s-a stins din viață, iar anunțul a fost făcut chiar de reprezentanții Festivalului Ion Dolănescu.

29 aug. 2021, 17:50
Lumea artistică din România este în doliu. Un mare cântăreț de muzică populară s-a stins din viață: „Ne-a părăsit pentru a cânta în corul îngerilor alături de Ion Dolănescu”

Îndrăgitul cântăreț de muzică populară, Nicolae Dolănescu, s-a stins din viață, iar anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Festivalului Național Ion Dolănescu.

”Artistul Nicolae Dolănescu ne-a părăsit pentru a cânta în corul îngerilor alături de fratele său, marele artist liric Ion Dolănescu. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, este mesajul care apare pe pagina de Facebook Festivalul Național Ion Dolănescu.

Ionuț Dolănescu și-a exprimat de asemenea regretul față de pierderea unchiului său, printr-o postare impresionantă pe rețelele de socializare.

„Ne-a părăsit și Unchiul NICOLAE DOLĂNESCU Drum lin printre stele Unchiu”TAE” , a afirmat artistul.

Nicolae Dolănescu: „Copilăria noastră a fost ceva mai gri”

Nicolae Dolănescu a vorbit, în urmă cu câțiva ani, în cadrul unui interviu, despre copilăria sa și a familiei sale.

”Aş începe cu vorba fratelui nostru care spunea: „Să nu mă întrebaţi de copilărie, că văd ceva negru”. Copilăria noastră a fost ceva mai gri, pentru că începuse el să câştige şi noi doi am fost ajutaţi şi crescuţi de el, ceilalţi fraţi mai mari având deja familiile lor. El a fost ajutorul mamei, ne-a urcat pe scenă, mai mult sau mai puţin cu voia noastră, pentru că noi nici nu aveam habar de lumea aceea. Ne-a fost şi frate, ne-a ţinut şi loc de părinte. Şi dacă tot spuneaţi de amintiri de atunci, ţin minte că voiam o muzicuţă, dar nu aveam bani de aşa ceva. Şi a venit fratele nostru într-o zi cu prima sa soţie, Iustina Băluţeanu, de la Prahova. Atunci am văzut taxi şi portocale pentru prima oară în viaţa mea. Iustina Băluţeanu ne-a aliniat pe toţi, asta se întâmpla în urmă cu cincizeci şi ceva de ani, şi ne-a întrebat ce vrem. Eu am zis că îmi doresc o muzicuţă. I-a zis fratelui să-mi dea bani să-mi cumpăr una, dar bineînţeles că eu am plecat şi mi-am luat Eugenii, napolitane… Mama mai pleca la Bucureşti, pentru că frate-miu era mămos tare şi mereu o întreba: „A luat Niculae muzicuţa?”, spunea la acea vreme Nicolae Dolănescu, potrivit CanCan.