Lumea medicală a mai pierdut un doctor de excepție. A murit ”medicul copiilor”

Lumea medicală din România este din nou în doliu. După dureroasa veste a morții medicului Carmina Schaas din Iași, astăzi încă o veste cutremurătoare s-a răspândit imediat. A murit medicul Ioan Figan.

07 mai 2023, 15:50
Lumea medicală a mai pierdut un doctor de excepție. A murit ”medicul copiilor”

Încă o pierdere uriașă pentru lumea medicală. Doctorul Ioan Figan s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani. El a fost medic pediatru și și-a dedicat întreaga viață salvării copiilor bolnavi.

Sâmbătă, 6 mai, medicul Ioan Figan a plecat la Îngeri, lăsând multă durere și suferință în urma sa.

”Absolvent al UMF „Iuliu Hațieganu”din Cluj-Napoca în anul 1980. A parcurs toate gradele universitare, prin concurs, pană la gradul de conferențiar. A fost medic primar pediatrie din anul 1996, Doctor în medicină din anul 2000. Activitatea didactică a efectuat-o cu studenții (medicină și stomatologie) din perioada de asistent universitar, ca și stagii clinice, urmate și de cursurii universitare și postuniversitare.

Autor al monografiei „Etiologia actuală a enterocolitelor la copil”, ca unic autor; autor a 7 capitole în volumele de Pediatrie sub redacția Prof. univ. Miu Nicolae, edițiile 1 și 2; autor al unui capitol în Patologia Adolescentului, sub redacția Prof. univ. dr Miu Nicolae; autor a 28 lucrări științifice publicate în reviste în extenso în reviste din țară si patru în reviste din străinătate”, potrivit site-ului Cluj24.ro.

S-a stins medicul Carmina Schaas. A făcut infarct în timp ce era de gardă și îngrijea pacienți

Medicul se afla de gardă și își îngrijea pacienții în momentul în care i s-a făcut rău. Colegii ei au sărit imediat să o ajute, ba chiar și o ambulanță SMURD a ajuns imediat la fața locului.

Din păcate, inima medicului de 58 de ani nu a mai vrut să mai bată. Dr. Carmina Schaas a plecat într-o lume mai bună, lăsând multă durere în urma sa.

Colegii au doar cuvinte de laudă la adresa ei, spunând că a făcut mereu tot ce i-a stat în putință pentru a-și ajuta pacienții și pentru a aduce copii sănătoși pe lume.