Lumea nu se sfârşeşte în 2012. Dovada: o pictură murală maya recent descoperită VIDEO

Sfârşitul lumii nu va veni în 2012. Calendarul mayaş despre care se spune că prezice apocalipsa la finele acestui an a fost reinterpretat. Arheologii americani au descoperit recent o pictură murală care le-a permis să descifreze enigmele unor vechi documente istorice. Mayaşii aveau un sistem complex de măsurare a timpului care a fost înţeles greşit. Ei nu au prezis niciodată sfârşitul lumii.

RomaniaTV.net
11 mai 2012, 05:51
Lumea nu se sfârşeşte în 2012. Dovada: o pictură murală maya recent descoperită VIDEO

Calendarul mayaş care se termină brusc pe 21 decembrie 2012 a pus pe jar o planetă întreagă. Producători de la Hollywood, experţi în astrologie şi oameni de rând s-au întrebat dacă acest an va aduce sfârşitul lumii. Arheologii americani vin cu răspunsul.

„Au crezut mayaşii că lumea se va sfârşi în 2012? Nu! Au crezut mayaşii că lumea se va sfârşi? Nu, n-au crezut! Mayaşii vedeau timpul ca pe ceva infinit şi încercau să îl contorizeze folosind mişcările planetelor şi ale stelelor„, explică arheologul William Saturno.

Cercetătorii au ajuns la această concluzie graţie unei descoperiri recente făcută în Guatemala – o pictură murală care a dat o nouă semnificaţie calendarelor mayaşe. Acestea măsurau timpul în unităţi ciclice care au fost interpretate eronat.

„După sistemul nostru de înregistrare a timpului, spunem că acum suntem în anul 2012 după Hristos. Dar asta nu înseamnă că timpul se va opri la anul 9.999. Vom ajunge ne consumăm toate cifrele disponibile pentru numerotarea anilor, dar asta nu înseamnă că lumea se va sfârşi. Nu va veni Apocalipsa în anul 10.000, deşi sunt sigur că unii aşa vor crede”, a mai spus Saturno.

Pictura a fost acoperită de vegetaţie şi s-a păstrat într-o stare destul de bună. Astfel că arheologii speră să mai dezlege şi alte mistere cu ajutorul ei.

Află mai mult despre pictura murală maya pe National Geographic.