Lumile extraterestre ar putea fi pline de dinozauri super-inteligenţi

Telescopul Kepler de la NASA scanează cerul în căutarea planetelor locuibile, dar un chimist american spune că întreg proiectul este o idee extrem de proastă.

RomaniaTV.net
12 apr. 2012, 11:14
Lumile extraterestre ar putea fi pline de dinozauri super-inteligenţi

Ronald Breslow spune că formele de viaţă bazate pe zaharuri şi amino-acizi uşor diferiţi faţă de cei de pe Pământ ar putea fi nişte dinozauri imenşi, cumpliţi, care au evoluat pentru a avea o inteligenţă precum a oamenilor.

„Ar fi mai bine dacă nu ne-am întâlni cu ei”, a declarat Breslow, care susţine că am avut un noroc extraordinar că un asteroid a şters dinozaurii de pe faţa Pământului, lăsând loc mamiferelor.

În alte lumi, dinozaurii ar fi putut evolua în războinici imenşi, inteligenţi, echipaţi cu super arme, însă având aceeaşi poftă pentru carnea proaspătă.

„Eu spun că ar putea să fi aşa, nu că este neapărat aşa. Important este că oriunde în univers ar putea fi forme de viaţă bazate pe amino-acizi şi pe zaharuri”, a precizat Breslow.

În raportul său, cercetătorul vorbeşte despre misterul amino acizilor – care alcătuiesc proteinele, zaharurilor şi materialelor genetice ADN şi ARN.