Luminiţe de Crăciun 2021 în Bucureşti. Nicuşor Dan: Suntem în discuții pentru niște târguri private de Crăciun și să împodobească pe banii lor niște parcuri

Bucureştiul va avea şi anul acesta luminiţe de Crăciun, a asigurat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. Edilul a precizat că nu vor fi cheltuiţi bani pentru instalaţii de iluminat noi, ci vor fi montate cele cumpărate în 2018. În ceea ce privește primăriile de Sector, doar la la Sectoarele 4 și 6 se cumpără/închiriază luminiţe de Crăciun noi.

10 nov. 2021, 13:07
Luminiţe de Crăciun 2021 în Bucureşti. Nicuşor Dan: Suntem în discuții pentru niște târguri private de Crăciun și să împodobească pe banii lor niște parcuri

Bucureştenii vor avea parte şi anul acesta de luminiţe de Crăciun. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, că Primăria Capitalei nu va mai cheltui însă milioane de euro, ca anii trecuți, pentru închirierea acestora, ci vor fi montate cele cumpărate în 2018 şi aflate pe stoc la Compania Municipală Iluminat Public. Este vorba despre 3.181 de instalații de iluminat pentru montarea cărora Primăria Capitalei a alocat un milion de lei .

„Noi avem niște luminite ale noastre, cumpărate anii trecuți, nu mai aducem altele, cum au venit anul trecut cu tirul, punem ce avem. Ne costă cam 1 milion să le montăm, sunt niște plase care se pun pe copaci. Punem numai în centru. Am dat comanda către Compania Municipală Iluminat să înceapă montarea, au nevoie cam de două-trei săptămâni să termine fiindcă sunt mult mai puține față de anii trecuți”, a declarat primarul Bucureştiului, Nicușor Dan, pentru HotNews.ro.

Citeşte şi: Preț sejur Crăciun la Sinaia sau Bușteni. Cât ar trebui să scoată românii din buzunar anul acesta

Nicuşor Dan a mai precizat că „suntem în discuții pentru niște târguri private de Crăciun și suntem în discuții cu privați, să împodobească pe banii lor niște parcuri”.

Luminiţe de Crăciun noi, doar în Sectorul 4 şi Sectorul 6

În ceea ce privește primăriile de Sector, la Sectorul 1 nu s-au alocat bani.

Sectoarele 2, 3 și 5 se folosesc cele cumpărate în trecut.

„O să avem luminițe de Crăciun, cele mai frumoase. Le vom monta ca anul trecut. Nu vom accesa fonduri extra, avem o moștenire frumoasă pe care o vom exploata, cheltuim bani în plus doar pentru a le monta”, a declarat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, pentru HotNews.ro.

Doar Sectoarele 4 și 6 vor avea luminiţe de Crăciun noi. Primăria Sectorului 4 are în procedură de achiziție publică un contract pentru închirierea luminițelor de sărbătoare. Valoarea estimată este de 649.800 lei.

Citeşte şi: Nicușor Dan despre condiţiile pentru organizarea târgurilor de Crăciun în acest an în București

Târg de Crăciun în Parcul Moghioroş din Sectorul 6

„Mergem doar pe varianta cu luminițe în copaci, este mai elegantă și am văzut că se practică în orașele mai civilizate. Vor fi 600.000 de leduri și o să mergem în special pe arterele principale din sector și pe parcuri. Am început deja să le montăm. Costă undeva la 1,4 milioane lei, cu tot cu montaj. (…) Târgul de Crăciun va fi în luna decembrie, în Parcul Moghioroș. Acolo vom avea și un patinoar. Târgul se va autofinanța din taxa de participare”, a declarat Ciprian Ciucu pentru HotNews.ro.