Luminiţele de Crăciun din Bucureşti, mai scumpe ca cele din Viena

Luminiţele de Crăciun din Capitală costă, în acest an, circa 10,7 milioane de lei. Din această sumă, 7,7 milioane lei vin, cu titlu gratuit, de la Luxten, compania care administreaza sistemul de iluminat public din Capitală, iar 3 milioane de lei îi plăteşte Primăria Capitalei. În comparaţie, iluminatul de sărbători în Viena costă circa 1,5 milioane de euro (6,7 milioane de lei). 

11 dec. 2015, 19:17
Luminiţele de Crăciun din Bucureşti, mai scumpe ca cele din Viena

Primaria Municipiului Bucuresti nu plateste pentru echipamentele si instalatiile necesare realizarii iluminatului festiv 2015/2016. Acestea sunt proiectate si produse de catre Luxten (costurile lor ridicandu-se la 6.282.049 lei+ TVA) si puse la dispozitia Municipalitatii, cu titlu gratuit, in baza unui contract de comodat incheiat intre cele doua parti. Primaria Municipiului Bucuresti suporta doar contravaloarea lucrarilor de montare, demontare, conectare si deconectare (de) la sistemul de iluminat public, in valoare de 2.469.496,99 lei fara TVA„, se arata intr-un comunicat transmis de municipalitate la solicitarea hotnews.ro.

Aproape 3 milioane de beculete de tip LED impodobesc in acest an Capitala cu ocazia sarbatorilor de iarna. Traseul iluminatului festiv insumeaza 29 de kilometri si cuprinde 46 de zone din Bucuresti.

Comparativ, în Viena, una dintre capitalele europene cu cele mai frumoase luminiţe, împodobirea oraşului a costat doar 6,7 milioane de lei.