Luna iulie debutează cu temperaturi ridicate VEZI PROGNOZA PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Administatia Naţională de Meteorologie a dat publicităţii prognoza pentru intervalul 27 iunie – 11 iulie 2012, ce are la bază produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

RomaniaTV.net
27 iun. 2012, 09:44
Luna iulie debutează cu temperaturi ridicate VEZI PROGNOZA PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Vremea se va încălzi treptat de la o zi la alta în prima săptămână a intervalului, devenind călduroasă, caniculară chiar în regiunile din jumătatea de vest a teritoriului pe 1 şi 2 iulie, când mediile temperaturilor maxime vor atinge 35…36 de grade.

În intervalul 3-5 iulie regimul termic va marca o ușoară scădere, după care se va menţine relativ constant la valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei, până la sfârşitul intervalului de prognoză.

Nu se aşteaptă precipitaţii în ultimele zile ale lunii iunie, dar după data de 2-3 iulie probabilitatea pentru averse, în general slabe cantitativ, dar însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului, va creşte treptat in toate regiunile ţării.

Se va detaşa intervalul 4 – 8 iulie când aversele însoţite de descărcări electrice vor fi mai însemnate cantitativ în special în jumătatea de nord a ţării, după care vremea va intra într-un proces de ameliorare, iar ploile, slabe cantitativ, se vor semnala pe arii tot mai restrânse.

La munte, temperaturile medii vor marca o creştere semnificativă în intervalul 27 iunie – 2 iulie, când media temperaturilor maxime va atinge 22 de grade, după care vremea se va răci ușor, după data de 5 iulie regimul temic devenind apropiat de cel normal pentru prima decadă a lunii iulie.

VEZI ŞI PROGNOZA PE TREI LUNI