Luna mai va debuta cu temperaturi de peste 20 de grade. Vezi cum va fi vremea pe LITORAL

Începutul lunii mai va aduce temperaturi de peste 20 de grade Celsius, însă despre mini-vacanţa de Paşte nu se pot oferi informaţii foarte detaliate, a declarat, vineri, Florinela Georgescu, director executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie. 

RomaniaTV.net
22 mart. 2013, 10:44
Luna mai va debuta cu temperaturi de peste 20 de grade. Vezi cum va fi vremea pe LITORAL

„Temperaturile din luna mai par a se încadra într-un regim normal. Acum, sigur că toată lumea îşi doreşte să ştie amănunte despre mini-vacanţa de Paşte, dar este foarte devreme să oferim prognoză detaliată. Din punct de vedere statistic, însă, începutul lunii mai poate aduce temperaturi de peste 20 de grade, îndeosebi în zonele de câmpie”, a afirmat Georgescu pentru Agerpres.

Potrivit oficialului ANM, în zona litoralului vremea va fi mai rece în acea perioadă, în timp ce la munte stratul de zăpadă va dispărea în mai.

„Tot statistic pot spune că pe Litoral primăvara este mai răcoare decât în alte zone ale ţării pentru că influenţa mării îşi spune cuvântul. La munte, mai mult ca sigur nu vom mai putea vorbi despre strat de zăpadă şi iubitorii sporturilor de iarnă trebuie să-şi ia adio de la ele la începutul lunii mai. O vreme schimbătoare, cum înseamnă de obicei începutul lunii mai, poate să aducă şi zile foarte frumoase atât la munte, cât şi la mare”, a menţionat Florinela Georgescu.