Luna Plina. Semnificatii astronomice si astrologice. Superstitii de Luna plina

In astrologie, Luna plina este modul prin care Universul ne ajuta pe fiecare in parte sa manageriem schimbarea, dezvoltarea.

25 iun. 2021, 06:28
Luna Plina. Semnificatii astronomice si astrologice. Superstitii de Luna plina

Luna plina este faza lunara care apare atunci cand Luna vazuta de pe Pamant apare complet luminata de Soare. Aceasta se intampla cand Luna este in opoziție cu Soarele, adica Pamantul se afla aproximativ pe linia care uneste Luna cu Soarele, mai exact atunci cand longitudinea ecliptica a Soarelui si a Lunii difera cu 180 de grade.

Luna plina in astronomie
In timp ce Luna plina aduce fericirea tuturor celor care au nevoie sa vada in timpul nopții, aceasta faza a Lunii este suparatoare pentru astronomi. Stralucirea Lunii pline face dificile observațiile altor corpuri ceresti.

In plus, in aceasta faza Luna nu este interesanta de observat, intrucat, fiind iluminata din fața, relieful sau se distinge mai greu. De aceea astronomii folosesc filtre speciale de sticla, numite „filtre lunare”, pentru marirea contrastului si pentru atenuarea stralucirii.

Luna plina in astrologie
In astrologie, Luna plina este modul prin care Universul ne ajuta pe fiecare in parte sa manageriem schimbarea, dezvoltarea. Cand este Luna plina (in directa opozitie cu Soarele), apare un conflict intre Soare si Luna, intre Yin si Yang. De aceea se spune ca Luna plina ilumineaza si scoate la suprafata adevarul suprem.

Luna plina este formula lunara pentru schimbare. In fiecare luna, exista o Luna plina. Deci sunt 12 in total, cate una in fiecare zodie.

Astrologii spun ca energia incepe sa creasca odata cu Luna noua si atinge apogeul doua saptamani mai tarziu, odata cu Luna în toata maretia ei. In multe culturi, fermierii planteaza cand este Luna noua si culeg cand este Luna plina. Si in astrologie, semnificatia Lunii pline este recolta, perioada in care culegi roadele. Luna noua aduce la suprafata adevarul, inclusiv fata ascunsa pe care vrem sa o tinem in „umbra”.

Horoscop TAROT Luna plina in Capricorn. Un capitol dificil se incheie
Cele mai cunoscute superstitii si mituri despre Luna sunt:

 • Pentru multe civilizatii antice, Luna plina sangerie venea cu intentii malefice, drept un jaguar ce ataca si mananca Luna. Oamenii credeau ca pot atrage atentia jaguarului spre Pamant ca sa lase Luna in pace, de aceea strigau, urlau, puneau cainii sa latre si sa scelalaie, sperand ca galagia sa indeparteze jaguarul de la Luna.
  In Mesopotamia, eclipsa lunara era un atac direct asupra regelui. Oamenii puteau prevede cand urma eclipsa si isi puneau regele la adapost, punand alta persoana in locul sau. Dupa ce trecea eclipsa, puneau regele la loc.
  In cultura hindu, eclipsa lunara era considerata actiunea demonului Rahu ce o inghitea ca sa fie nemuritor.
  Pentru multi din India, eclipsa lunara insemna ghinion. Mancarea si apa erau acoperite si curatate cu ritual special. Femeile gravide nu aveau voie sa manance sau sa munceasca pentru a-si proteja copilul din pantece.
  In secolele 17 si 18 a fost popular mitul varcolacilor, puternic influentat de fazele Lunii. In secolele 19 si 20, ideea a mers si mai departe cand a aparut tema omului care se transforma in lup la Luna plina.
  Grecii antici, observand efectul Lunii pline asupra marilor si oceanelor, au dedus ca la fel este influentat si creierul uman din moment ce este alcatuit in mare majoritate din apa, iar oamenii capata comportamente nebunesti, irationale – de unde si cuvantul de „lunatic”. Si Aristotel si Hipocrate erau de acord cu aceste teorii.
  In cultura islamica, eclipsele tind sa nu fie interpretate superstitios. Soarele si Luna sunt forme de respect pentru Allah, deci in timpul eclipselor se spun rugaciuni speciale care cer lui Allah iertare si ii reafirma maretia.

Cum te afecteaza Luna 
Fie ca oamenii cred sau nu in asa ceva si total separat de legende si mituri, s-a dovedit stiintific faptul ca Luna plina afecteaza oamenii si animalele. Unele influente nu pot fi explicate dar raman faptele concrete care devin datele ce stau la baza studiilor.

Iata care sunt cele mai populare 10 lucruri care se pot intampla pe durata fascinantei Luni pline.

Ciclurile menstruale sunt afectate
Un studiu din 2011 evidentiaza faptul ca Luna plina influenteaza ciclul menstrual al persoanelor intre 16 si 25 ani. Motivul inca mai trebuie explorat, insa realitatea confirma acest fapt.

Broastele testoase isi depun ouale
Unele specii de broaste testoase de la mare asteapta ca Luna sa fie plina pentru a se apropia de mal ca sa isi depuna ouale. Asta pentru ca un val mai mare provocat de Luna plina le va duce mai aproape de mal unde este bine pentru ele sa isi faca cuib.

Se nasc mai multi bebelusi
Un studiu recent a aratat ca forta gravitationala a Lunii pline are legatura si cu declansarea mai multor nasteri. Statisticile arata o rata mai mare de bebelusi care se nasc in preajma Superlunii pline. Este inca destul de inexplicabil, dar numerele nu mint!

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Horoscop Minerva pentru sfârşitul lunii iunie. Berbecii se confruntă cu o perioadă ciudată. Leii cunosc vârful succesului pe plan profesional


loading...