Lunetistul canadian Wali dezminte informaţia potrivit căreia ar fi murit în războiul din Ucraina: „Nici măcar o zgârietură nu am!”

Recent, în spaţiul public a apărut informaţia potrivit căreia lunetistul canadian Wali, care s-ar fi înrolat voluntar în război, ar fi fost ucis. Acesta, însă, a dezminţit informaţia într-un videoclip postat pe reţelele sociale.

23 mart. 2022, 18:09
Lunetistul canadian Wali dezminte informaţia potrivit căreia ar fi murit în războiul din Ucraina: „Nici măcar o zgârietură nu am!”

Lunetistul canadian Wali a declarat public că este ultimul care a aflat despre „moartea sa„. Bărbatul a dezminţit faptul că ar fi fost ucis la scurt timp după ce ar fi ajuns în Mariupol, explicând că nu a văzut niciodată acest oraş.

Sunt în viață, după cum vedeți. Nici măcar o zgârietură„, spune sniper-ul.

Lunetistul canadian Wali şi-a lăsat soţia şi copilul în Canada pentru a apăra pământul Ucrainei

La începutul lunii martie, Wali, unul dintre cei mai experimentați lunetiști din lume, a sosit în Ucraina pentru a lupta împotriva rușilor. În 2015, bărbatul a luptat în Irak împotriva ISIS. Acum, şi-a părăsit soţia şi fiul care au rămas în Canada, pentru a da o mână de ajutor ucrainenilor.

Știu, este pur și simplu îngrozitor. Dar pe mine, în capul meu, când văd imaginile distrugerii din Ucraina, îl văd pe fiul meu în pericol și care suferă. Când văd o clădire distrusă, îl văd pe cel care o deține, care își vede fondul de pensii făcut scrum. Merg acolo din motive umanitare”, a declarat Wali în momentul în care a decis să plece voluntar.

Citeste si Cel mai cunoscut lunetist din lume a ajuns în Ucraina pentru a lupta împotriva ruşilor. Recordul uluitor care l-a transformat într-o vedetă

Soția lui, a cărei identitate nu a fost dezvăluită din motive de securitate, a declarat că i-a permis să plece fără tragere de inimă. „Știam că, dacă nu i-aș fi dat drumul, l-aș fi distrus. Ar fi fost ca și cum l-ar fi băgat în închisoare”, a spus ea.

Wali are 40 de ani şi a fost trimis de două ori în Afganistan, între 2009 şi 2011, ca lunetist în cadrul Forțelor Armate Canadiene. Lunetistul a răspuns apelului preşedintelui Zelenski care a invitat toţi voluntarii să se alăture armatei ucrainene: „Toți străinii care doresc să se alăture rezistenței împotriva ocupanților ruși și să protejeze securitatea internațională sunt invitați de guvernul ucrainean să vină pe teritoriul nostru pentru a se alătura forțelor noastre teritoriale„.

Războiul din Ucraina, o experienţă şocantă chiar şi pentru un luptător cu experienţă

Lunetistul a povestit că a fost contactat de un prieten care organiza de câteva luni „convoaie neutre” de ajutor umanitar pentru a aduce alimente în Donbas.

„Mi-a spus că au nevoie de un lunetist. Sunt ca un pompier care aude când sună alarma. A trebuit să plec”, a povestit Wali.

De când a ajuns în Ucraina, Wali împreună cu alți veterani s-au adăpostit într-o casă abandonată înainte de a se întâlni cu autoritățile ucrainene.

Deşi nu este străin de realitatea războiului, Wali a recunoscut că realitatea pe care o trăieşte zilele acestea este şocantă.

Acum o săptămână încă lucram la calculator. Acum iau rachete antitanc dintr-un depozit pentru a ucide oameni adevărați. Asta e realitatea mea acum”, povesteşte bărbatul.

Citeste si Olena, femeia-lunetist care a băgat spaima în soldaţii lui Putin. A doborât 10 inamici şi este gata să revină pe front