Lunile care influențează divorțul. Atunci apar cele mai multe despărțiri. Lidia Fecioru: „În luna asta încep certurile”

În ultima vreme, pare că numărul divorțurilor s-a multiplicat, iar oamenii ajung în fața notarului mai repede decât ar fi crezut. Lidia Fecioru a dezvăluit perioada din an în care oamenii sunt cei mai predispuși în fața unei despărțiri.

31 mart. 2024, 17:45
Lunile care influențează divorțul. Atunci apar cele mai multe despărțiri. Lidia Fecioru: „În luna asta încep certurile”

Lidia Fecioru a dezvăluit că există câteva luni în care cuplurile sunt mult mai predispuse la despărțire, decât în restul anului, motiv pentru care nu ar strica un plus de perspicacitate și atenție la partenerul de viață. Lidia Fecioru a dezvăluit, astfel, despre ce perioade este vorba și despre motivele pentru care oamenii ajung adesea să ia această decizie radicală.

”Spuneam odată, într-o altă emisiune, că cele mai mari disensiuni apar în perioada de sărbători. Și de atunci, începând de la sărbătorile de iarnă, parcă fiecare începe să caute un psiholog în relații de familii. Din ianuarie încep certurile, după care încep acuzele, după care încep căutările de psiholog, se duc seama, își dau seama că nu au ce face…

Primăvara este momentul oportun (n.r. pentru divorț). Dar de ce? Pentru că învie natura, că este ziua mai mare, că e soare mai mult și uite așa începe lumea. Se spune că în luna martie ( n.r. sunt cele mai multe divorțuri), dar având în vedere că e 1 martie și zilele de mărțișor, mulți vin cu ideea că în luna martie mă duc cu mărțișorul și îi spun că vreau să divorțăm”, a dezvăluit Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse.

Andreea Marin, despre despărţirea de Ştefan Bănică: „Divorţul nu este nici o dramă, un divorţ poate fi chiar un pas firesc în evoluţia unui cuplu”
Lidia Fecioru spune însă că ar trebui ca oamenii să-și urmeze instinctul și să dea drumul partenerului sau partenerei de viață, în momentul în care simt că între cei doi nu mai există nicio urmă de atracție sau sentimente. De asemenea, specialista spune că există și o perioadă din an în care s-au înregistrat cele mai multe împăcări între îndrăgostiți.

”Era o poveste foarte frumoasă despre o bătrână care avea o ladă de pere și în fiecare zi mânca para care începea să se strice și tot așa.

A mâncat numai pere stricate până la ultima pară când a început și aia să se strice și niciodată n-a mâncat o pară întreagă și frumoasă și bună. Practic, tot timpul a trăit numai din bucățele și noi, la rândul nostru, trăim numai din bucățele fiindu-ne frică să facem pasul către o fericire. Se spune că la femeie trebuie să te uiți ca la viitoarea nevastă.

Dacă simți că nu e așa, atunci nu ține fericirea cuiva lângă tine, hotărăște-te și eliberează omul, nu-l mai ține legat și nu ține cont că-i primăvară, că-i toamnă, că-i iarna, că știi că este și reversul. Când sunt cele mai multe împăcări? Spre iarnă.

Sunt perioade și perioade, nu e bătut în cuie că, în fiecare an, în luna martie, sunt cele mai multe divorțuri”, a dezvăluit Lidia Fecioru.

Pepe, noi dezvăluiri din căsnicia cu Raluca Pastramă. Ce spune despre custodia fetelor: „Ele locuiesc cu mine, merg la mama lor doar în vizită”
Copiii, cei prinși la mijloc într-un divorț
Nu în ultimul rând, Lidia Fecioru le atrage atenția oamenilor asupra custodiei copiilor, care, de foarte multe ori, poartă foștii îndrăgostiți prin tribunale și prin fel de fel de procese.

”Acum a crescut numărul divorțurilor. Asta este clar. Divorțează atât de repede. Pentru că s-au simplificat procedurile. La notariat e mai simplu. 30 de zile ai terminat, s-a simplificat procedura. Important este să eliberăm oamenii când simțim că nu mai avem nimic pentru ei.

Oamenii când divorțează, nu divorțează de copii, divorțează doar unul de celălalt.  Părinții copiilor rămân în continuare, numai că nu știu să gestioneze situația în sine cu copiii și atunci ei sutn traumatizați prin orgolii.

Atunci când avem copii și vrem să luăm această hotărâre, nu mai luăm strict personal pentru că avem responsabilitate. Atunci când ai un copil, doi, trei ai responsabilități și nu poți să te gândești doar la propria ta fericire.”, a mărturisit Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse.