Lupta cu sistemul: Şi-au operat fiica bolnavă de cancer pe banii lor şi nu pot să îi recupereze

O familie din Cluj încearcă să recupereze de la CNAS banii cheltuiţi pentru operaţia fiicei lor de 17 ani. Fata a avut o formă de cancer osos şi, după ce fusese operată la Budapesta, după un an a murit.

RomaniaTV.net
14 dec. 2012, 15:28
Lupta cu sistemul: Şi-au operat fiica bolnavă de cancer pe banii lor şi nu pot să îi recupereze

S-au luptat cu boala fiicei lor timp de un an, iar acum se luptă cu sistemul medical din România. Fata, diagnosticată cu o formă de cancer osos, a murit la scurt timp după ce a urmat tratamentul într-un spital din Budapesta.

Drama familiei a început în urmă cu doi ani. Fata de 17 ani a mers la medic cu o vânătaie la picior, dar după câteva săptămâni de tratamente s-a descoperit că are cancer osos.

Disperaţi, părinţii au cheltuit aproape 12.000 de lei, pentru a-şi salva fata. Au decis să o ducă la o clinică din Budapesta. Acolo a fost supusă la două intervenţii chirurgicale, dar după un an a decedat.

Autorităţile le-au răspuns însă că banii cheltuiţi pe transport nu pot fi restituiţi. Familia fetei mai are însă şansa să recupereze banii pentru tratamente. În urma cererilor depuse de părinţi, oficialii de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate spun că suma ar putea fi restituită abia anul viitor.