Lupta împotriva blaturilor. FRF a lansat un site care denunţă meciurile trucate din România

Departamentul de Integritate al FRF a lansat o platformă online, fotbalcurat.frf.ro, prin care jucătorii, antrenorii şi arbitrii din primele trei ligi vor putea semnala cazuri de corupţie din fotbal, oficialii federaţiei precizând că aproximativ 20.000 de persoane vor primi coduri de acces.

02 apr. 2015, 14:47
Lupta împotriva blaturilor. FRF a lansat un site care denunţă meciurile trucate din România

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, într-o conferință de presă, că doar Federaţia Finlandeză de Fotbal mai are o asemenea platformă, iar în curând şi forul belgian va crea un site asemănător.

Pentru a avea un fotbal curat, toţi cei implicaţi în acest sport ar trebui să denunţe imediat o eventuală tentativă de a truca un meci„, spune internaţionalul Florin Gardoş, care îi invită pe cei care au semnale despre meciuri trucate sau cazuri de corupţie în fotbal să le semnaleze pe acest site, fotbalcurat.frf.ro.

Pe această platformă sunt prezentate şi câteva exemple de raportare. Exemplu raportare jucător: „Cu două zile înainte de meciul cu echipa X am fost sunat de un oficial al adversarilor care mi-a propus să aranjez partida cu ei, în schimbul unei sume de bani” sau exemplu de raportare antrenor: „Patronul echipei m-a ameninţat cu demiterea dacă nu fac astfel încât echipa să piardă meciul cu formaţia X din etapa următoare„.