Lupta pentru putere se înteţeşte. Bilanţul guvernului Cîţu ar putea fi folosit ca armă politică

Guvernul Cîţu împlineşte şase luni pe 23 iunie 2021, iar premierul a anunţat de mai multe ori că în acel moment va avea loc o analiză amplă a activităţii fiecărui ministru.

01 iun. 2021, 16:53
Lupta pentru putere se înteţeşte. Bilanţul guvernului Cîţu ar putea fi folosit ca armă politică

Potrivit unor surse politice din coaliţia de guvernare, bilanţul de şase lui al Guvernului Cîţu ar urma să fie folosit şi pe post de armă politică. Premierul ar putea recurge la remanieri, însă nu doar pe criterii de performanţă administrativă, ci pe baza apartenenţei la una dintre taberele din PNL sau USR.

Astfel, conform surselor politice citate de Stiripesurse.ro, în urma analizei asupra activităţii miniştrilor, cei daţi afară ar urma să fie doar miniştrii PNL care nu au fost prezenţi alături de Cîţu la lansarea candidaturii sale la preşedinţia partidului. Cu alte cuvinte, Cîţu i-ar putea înlătura din Guvern pe toţi oamenii din Orban, după ce în eşaloanele inferioare deja s-a întâmplat aceast lucru.

În acelaşi timp, bilanţul de şase luni ar putea fi ocazia perfectă şi pentru Dan Barna. Potrivit surselor din coaliţie, vizaţi de remaniere sunt şi miniştrii care nu sunt de partea vicepremierului în competiţia internă din USR-PLUS.

Raluca Turcan îl susţine pe Florin Cîţu şi spune că el este forţa reformatoare din PNL

Florin Cîţu este partenerul de care UE şi Klaus Iohannis ar avea nevoie la conducerea Partidului Naţional Liberal, care ar fi garantul reformelor prevăzute în PNRR, susţine Raluca Turcan, prim-vicepreşedinte al liberalilor.

„Noi suntem intr-un parteneriat cu Klaus Ioahnnis, avem parteneriate consacrate cu UE pentru finantarea Romaniei in urmatorii 7-10 ani pe PNRR sau viitorul exercitiu financiar. Asa ca ambii parteneri mentionati au nevoie de o forta reformatoare in PNL care se valorifice ocazia istorica, sa faca reforma pensiilor, reforma salariilor, organizare administrativa”, a declarat Raluca Turcan, legat de candidatura lui Cîțu la șefia PNL.

Citeşte şi: Rareş Bogdan şi-a ales favoritul pentru preşedinţia PNL: „E un liant între conservatorism şi progresism, un pro-occidental convins”