LUPTE GRELE: Un avion de luptă israelian a fost doborât, au urmat bombardamente intense UPDATE

Un avion de luptă israelian a fost doborât sâmbătă de forţele siriene, în nordul Statului evreu. De asemenea, armata israeliană a lovit ţinte iraniene care au lansat din Siria o dronă în spaţiul aerian israelian.

RomaniaTV.net
10 feb. 2018, 06:23
LUPTE GRELE: Un avion de luptă israelian a fost doborât, au urmat bombardamente intense UPDATE

UPDATE: Israelul efectuează BOMBARDAMENTE masive în Siria ca ripostă la doborârea unui avion militar

Armata israeliană a bombardat masiv sâmbătă sistemele antiaeriene din Siria după ce un avion militar israelian a fost doborât în timpul unui raid precedent, anunţă armata israeliană, precizând că este vorba de „cel mai semnificativ atac” antisirian din ultimele decenii.


UPDATE: Armata israeliană a atacat 12 baze militare siriene şi iraniene din Siria în cadrul unei ofensive descrise de israelieni ca fiind „un atac la scară largă” şi care a venit ca urmare a unui schimb de tiruri după ce o dronă iraniană s-a infiltrat în spaţiul aerian al Israelului, scrie The Times of Israel.

„Avioanele israeliene de luptă au atacat Sistemul de Apărare Sirian şi alte baze iraniene din Siria. Douăsprezece ţinte, inclusiv trei baterii militare siriene şi patru baze militare ale Iranului din Siria au fost atacate” se arată într-un comunicat al Israelului.

Purtătorul de cuvânt al armatei, locotenentul-colonel Jonathan Conricus, a declarat că în timpul atacului, 15-20 rachete anti-aeriene siriene au fost lansate asupra avioanelor israeliene, fără să le lovească.

Televiziunea de stat siriană a comunicat că forţele militare aeriene au răspuns unor raiduri israeliene.

Rachetele au declanşat alarme care au putut fi auzite în nordul Israelului.

„Sirienii şi iranienii se joacă cu focul”, a spus Conricus. „Suntem dispuşi să facem pe oricine ne atacă să plătească scump”, a adăugat el. De asemenea, Conricus a adăugat că „nu este în interesul nostru ca situaţia să escaladeze”.

Noile raiduri israeliene au venit la câteva ore distanţă faţă de alt raid în zona centrală a Siriei.

Forţele de Apărare ale Israelului au vizat sistemele iraniene de control din Siria care au lansat o dronă în spaţiul aerian israelian, a declarat un purtător de cuvânt militar israelian, locotenent colonelul Jonathan Conricus.

El adăugat că apărarea antiaeriană siriană a doborât un avion F-16, care s-a prăbuşit în Israel, dar că starea pilotului este bună. 

Presa israeliană relateză că avinul s-a prăbuşit în nordul Israelului.


loading...