Lupte în Nagorno-Karabah: 18 militari azeri ucişi, un elicopter doborât de forţele armene

18 militari azeri au fost uciși și un elicopter a fost doborât de forțele armene în Nagorno-Karabah, a comunicat sâmbătă Ministerul Apărării de la Baku. Sâmbătă ciocnirile armate în această regiune cu populație majoritar armeană, aflată pe teritoriul azer, au fost reluate cu o intensitate neobișnuită, transmite AFP.

RomaniaTV.net
02 apr. 2016, 15:20
Lupte în Nagorno-Karabah: 18 militari azeri ucişi, un elicopter doborât de forţele armene

UPDATE: Cel puţin 18 militari armeni au fost ucişi în luptele cu forţele azere din Nagorno-Karabah, a anunţat sâmbătă preşedintele de la Erevan, citat de AFP.

„Mai mult de o sută de soldați armeni au fost uciși, șase tancuri și 15 unități de artileri armene au fost distruse”, au mai indicat autoritățile azere citate.

Guvernul armean nu a anunțat până acum niciun fel de pierderi militare.

Ministerul Apărării de la Baku a mai precizat că forțele sale ‘au preluat din nou controlul asupra colinei strategice Lala-Tepe’, și că au mai fost eliberate colinele din apropierea a două sate.

Azerbaidjan și Armenia, două foste republici sovietice din sudul Caucazului, se află în conflict de la sfârșitul anilor 1980 asupra Nagorno-Karabah. Populat în majoritate de armeni, dar alipit Azerbaidjanului în epoca sovietică, Nagorno-Karabah a fost scena unui război ce a făcut 30.000 de morți și sute de mii de refugiați între 1988 și 1994.

În pofida unui acord de încetare a focului în 1994, nu a fost semnat un tratat de pace, de-a lungul frontierei de demarcație având loc ciocniri armate în mod regulat, dar fără intensitatea consemnată în noaptea de vineri spre sâmbătă.