Lupte intense în Siria, în apropierea liniei de demarcaţie cu Israelul

Lupte intense au avut loc luni între armata siriană şi rebeli pe platoul Golan, la numai 100 de metri de linia de demarcaţie cu Israelul, relatează AFP.

01 sept. 2014, 10:47
Lupte intense în Siria, în apropierea liniei de demarcaţie cu Israelul

Lupte intense au loc în Siria, în apropierea liniei de demarcaţie cu Israelul. Rar au avut loc confruntări atât de aproape şi atât timp în zona israeliană a liniei de demarcaţie. Totul indică faptul că Israelul observă cu cea mai mare atenţie ceea ce se petrece de partea siriană, notează France Presse.

Soldaţii armatei siriene şi rebelii au avut un schimb de focuri la numai 200 de metri unii de alţii, la sud-vest de oraşul sirian Quneitra şi la nord de punctul de trecere spre Israel.

În tot sectorul, acoperit de fum, au fost auzite tiruri de obuz de mortier, de rachete şi un tanc a fost văzut de partea israeliană. Armata israeliană a închis accesul în unele părţi ale zonei.

Israelul, care are o prezenţă militară puternică în zona înălţimilor Golan, supraveghează foarte atent evenimentele pentru a preveni o escaladare a confruntărilor sau eventuale încercări de infiltrare.

Duminică, armata israeliană a anunţat că a doborât o dronă venită din Siria şi care a trecut de partea israeliană a liniei de demarcaţie.

AFP aminteşte că Israelul a anexat în 1981 partea platoului Golan pe care o ocupa din 1967, o anexare nerecunoscută de comunitatea internaţională.