Lupte intense între ruși și ucraineni în regiunile Donețk și Lugansk

Lupte grele între trupele ruse și ucrainene continuă în unele părţi din regiunile ucrainene Donețk și Lugansk, a declarat duminică Ilia Evlaş, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene.

03 sept. 2023, 21:31
Lupte intense între ruși și ucraineni în regiunile Donețk și Lugansk

Zona unde au loc luptele se numește sectorul Kupiansk/Liman, după numele a două orașe importante din zonă. Rusia a angajat mii de trupe suplimentare în această zonă pentru a respinge contraofensiva Ucrainei.

Luptele din apropierea orașului Kupiansk au devenit atât de intense încât au forțat civilii să se evacueze în ultimele săptămâni. Ilia Evlaş a declarat că Rusia a bombardat sâmbătă pozițiile ucrainene de 570 de ori, lansând inclusiv atacuri aeriene, scrie Rador.

Oficialul ucrainean a adăugat că trupele ruse își concentrează eforturile chiar peste granița de la Harkov, vizând satul Novoiehorivka din Lugansk, scopul fiind de a „sculpta un coridor” în apărarea Ucrainei de pe un teren mai înalt din Novoiehorivka, după cum a spus Ilia Evlaş.

În ultimele 24 au avut loc cinci schimburi de focuri, dintre care niciunul nu a avut succes pentru Rusia. Ilia Evlaş a precizat că 126 de soldați ruși au fost uciși și că șapte drone rusești, un depozit de muniție de câmp și un vehicul au fost distruse.

Citește și: Două persoane ucise în cel mai mare bombardament asupra Kievului din primăvară. Ucraina a atacat cu drone o bază aeriană rusească